13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Excursie de vis pentru pasionaţii de franceză

Excursie în Grecia a câştigat un elev la un concurs naţional de limbi străine. Este vorba despre Codrin Hărățu, elev în ultimul an de gimnaziu care a reuşit şi în acest an performanţă de a se clasa din nou pe primul loc, după ce a răspuns la întrebările din testul concursului Cangurul lingvistic. Codrin, elev la Liceul “Miron Costin” din Paşcani spune că nu a fost greu, iar experienţa şi dăruirea pentru franceză i-a adus şi în acest an premiul mult râvnit.

mihnea codrin laura

Aşadar, în acest an s-au dat din fondul de premiere maxim trei locuri I, la fel ca şi la celelalte poziţii din clasament. Codrin Hărățu a fost primul şi singurul cu premiul I la clasa a VIII a. El este pregătit şi la şcoală şi acasă de profesorul şi mama Mihaela Hărățu.

codrin si mihnea

La clasa a VII au fost două premii II din care unul a fost Mihnea Hărățu şi un alt elev din ţară. Mihnea, elev la “Miron Costin” şi pregătit la clasa de profesorul Gabriela Hrițcu din Municipiu e mulţumit de rezultat şi la vară, în luna august va petrece câteva zile în staţiunea Straja – România alături de alţi premianţi.

La IX a au fost acordate tot două premii dintre care unul l-a câştigat elevă Laura Cornei ce învaţă la Colegiul CF „Unirea” din Paşcani, îndrumată de profesorul de profil Mihaela Hărățu. Fata povesteşte că a fost o experienţă minunată şi că la anul va munci mai mult, pentru un premiu mai mare.

laura cornei

Cangurul Lingvist este un concurs la care, la faza judeţeană, participa în jur de 25 000 de elevi la fiecare secţiune: franceză, engleză, germană şi limba română. Din aceştia, de la fiecare nivel se califică 30 de elevi, cei cu cel mai mare punctaj. Etapa naţională, proba de baraj se desfăşoară în luna aprilie la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti unde participa în jur de 500 de finalişti.

Premiile constau în excursii internaţionale la premiul I, iar in acest an se merge în Grecia sau Veneţia, premiul II – tabăra la Straja România, iar premiul III dicţionare Larousse, Cambridge etcmihaela haratu

Concursul e organizat de Fundaţia de Integrare Europeană Sigma şi Fundaţia IDEE în parteneriat cu Ministerul Învăţământului, Ambasada Franţei, a Elveţiei, Institutul Francez, British COUNCIL, editura Sigma, Ambasada Canadei şi Delgatia Wallonie Bruxelles la Bucureşti, Organizaţia Internaţională a Francofoniei etc.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow