20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021
20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021

Examenul de Certificare a Calificării Absolvenților Învățământului Liceal, la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani

Examenul de Certificare a Calificării Absolvenților Învățământului Liceal, la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani

C.P. În perioada 29-31 mai 2018, la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani s-a desfășurat  Examenul de Certificare a Calificării Absolvenților Învățământului Liceal, Filiera Tehnologică, Nivel  IV de calificare. Candidații ce promovează acest examen dobândesc certificat de calificare de nivel IV al Cadrului național al calificărilor (tehnician) și suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass.

Examenul a constat în două probe: una practică, ce a presupus realizarea unui proiect și una orală, ce a vizat prezentarea și susținera proiectului propriu-zis.

Domeniile, în care elevii s-au pregătit pe parcursul celor patru ani de liceu în cadrul orelor de specialitate – laborator, instruire practica și teorie și din care actualii candidați și-au ales temele de proiect, sunt: economic, comerț, electronică și automatizări, mecanică.

Activitățile practice, precum și documentarea pentru lucrările de proiect, s-au realizat cu sprijinul și sub supravegherea profesorilor îndrumători: Orășanu Daniela, Ciopraga Corina, Costea Iuliana, Telesa Cristina, Stănescu Diana, Iosub Maria, Grigoroaea Petronela, Alecsa  Andreia, pentru domeniile economic și comerț și Prisacariu Georgeta, Ionel Oltea, Antioch Adrian, Luchian Maria, pentru domeniile electronică și automatizări și mecanică.

Candidații au găsit soluții creative de rezolvare a problemelor, în cele mai multe cazuri cu aplicabilitate practică. Mijloacele de prezentare și de comunicare folosite de elevi în cadrul prezentărilor lucrărilor lor au fost inedite, facilitate de elemente audio-video, conducând astfel  la o apreciere și mai mare din partea  membrilor comisiei ce a avut componență diferită, în funcție de calificarea examinată: doi evaluatori externi și îndrumătorul de proiect.

Marea majoritate a candidaților au obținut calificative maxime (EXCELENT), dând dovadă de seriozitate, de o foarte bună pregătire, dar și de atitudine și prezență de spirit extraordinare. Toate acestea au condus spre o  promovabilitate la examen a candidaților de sută la sută.

Președintele Comisiei Examenul de Certificare a Calificării Absolvenților Învățământului Liceal, Filiera Tehnologică, Nivel IV de calificare, a fost doamna director adjunct Ciopraga Corina, iar secretarul comisiei a fost doamna profesor Luchian Maria.

 

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

 

Telefon: 0764.584.785

E-mail: iulyuss@yahoo.com

https://www.facebook.com/colegiultehniccfunirea/

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.6 ° C
22.1 °
19.5 °
82 %
1.2kmh
0 %
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
35 °
mar
26 °
mie
18 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI