22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Examene pentru cei mici

elevi

Din cele 136 de institutii de invatamant din toata tara, copiii de la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Pascani au fost verificati, printr-un test la matematica si romana. Totul in cadrul unui proiect pilot, initiat de oficialii din Ministerul Educatiei, care vor sa vada cat de bine pregatiti sunt scolarii.

Elevii au dat, mai întâi, testul de la limba română, care a durat 50 de minute, au avut o pauză de 10 minute şi au intrat din nou în clasă pentru evaluarea de la matematică, care a durat tot 50 de minute. Testele au fost individuale şi au constat în întrebări care verifică capacităţile de sinteză, relaţionare şi recunoaştere a copiilor.
Invatatorii si directiunea scolii au prezicat ca aceste teste sunt bine venite, micutii avand nevoie de o reevaluare, acumuland in cei patru ani de ciclu primar destule cunostinte ca sa faca fata unei asemenea testari.

Unii dintre copii au perceput testul mai degraba ca o extemporal primit la ora de curs, decat ca pe un examen.

La evaluari elevii vor primi note, insa acestea nu vor fi trecute in catalog. Testele vor fi pastrate in protofoliile copiilor, acolo unde se colecteaza toate rezultatele pe care ei le obtin pana in clasa a VIII. In plus cei din Ministerul Educatiei isi pot da seama in functie de rezultate, care sunt cele mai bune scoli din tara.

De anul viitor aceste examene vor fi organizate la nivel national. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow