Array

Examene finale la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani

Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani își evaluează absolvenții. Începând de astazi, cei 52 de elevi care au urmat timp de 3 ani cursurile Școlii Postliceale Sanitare din localitate, sustin examenele pentru finalizarea studiilor. Perioada de desfășurare a acestui  examen este între 10 și 18 august, timp în care proaspeții absolvenți vor susține 3 probe.

Astăzi începând cu orele 8.00, aceștia au participat la prima probă a acestui examen final . Evaluarea orală de astăzi a presupus verificarea cunoștințelor legate atât de partea de clinică și îngrijiri pentru diferite afecțiuni studiate, cât și de partea tehnică, cu demonstrarea metodelor de tratament, ce pot fi aplicate în diferite afecțiuni.

Următoarea probă a acestui examen, proba scrisă va avea loc miercuri și constă rezolvarea unei grile de 100 de întrebări. Elevii vor trebui să răspundă corect la cel puțin 70 dintre ele pentru a putea fi admiși, nota minimă de trecere a probei fiind 7.

examen postliceala

Ultima probă se va desfășura la începutul săptămânii viitoare, în zilele de 17 și 18 august, prin susținerea lucrării de diplomă de către absolvenții care au trecut cu bine de celelalte 2 probe. Lucrarea trebuie să cuprindă o parte teoretică de noțiuni generale și o parte de practică individuală, prin care elevii explică cum au îngrijit în timpul stagiilor clinice din spital, un pacient care suferă de o anume afecțiune, discutată în prima parte a lucrării.

Mai precizăm că după ce vor trece cu bine acest examen, absolvenții vor trebui să se înscrie în Ordinul Asistenților Medicali pentru a obține certificatul de liberă practică și pentru a putea lucra în domeniu, fie în serviciile medicale de stat, cele private, sau chiar pe cont propriu. Diplomele pe care absolvenții acestor studii  le vor obține în urma promovării examenului final sunt recunoscute internațional, ei având posibilitatea de lucra și în unități medicale din străinătate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...