More

  Examene finale la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani

  Array

  Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani își evaluează absolvenții. Începând de astazi, cei 52 de elevi care au urmat timp de 3 ani cursurile Școlii Postliceale Sanitare din localitate, sustin examenele pentru finalizarea studiilor. Perioada de desfășurare a acestui  examen este între 10 și 18 august, timp în care proaspeții absolvenți vor susține 3 probe.

  Astăzi începând cu orele 8.00, aceștia au participat la prima probă a acestui examen final . Evaluarea orală de astăzi a presupus verificarea cunoștințelor legate atât de partea de clinică și îngrijiri pentru diferite afecțiuni studiate, cât și de partea tehnică, cu demonstrarea metodelor de tratament, ce pot fi aplicate în diferite afecțiuni.

  Următoarea probă a acestui examen, proba scrisă va avea loc miercuri și constă rezolvarea unei grile de 100 de întrebări. Elevii vor trebui să răspundă corect la cel puțin 70 dintre ele pentru a putea fi admiși, nota minimă de trecere a probei fiind 7.

  examen postliceala

  Ultima probă se va desfășura la începutul săptămânii viitoare, în zilele de 17 și 18 august, prin susținerea lucrării de diplomă de către absolvenții care au trecut cu bine de celelalte 2 probe. Lucrarea trebuie să cuprindă o parte teoretică de noțiuni generale și o parte de practică individuală, prin care elevii explică cum au îngrijit în timpul stagiilor clinice din spital, un pacient care suferă de o anume afecțiune, discutată în prima parte a lucrării.

  Mai precizăm că după ce vor trece cu bine acest examen, absolvenții vor trebui să se înscrie în Ordinul Asistenților Medicali pentru a obține certificatul de liberă practică și pentru a putea lucra în domeniu, fie în serviciile medicale de stat, cele private, sau chiar pe cont propriu. Diplomele pe care absolvenții acestor studii  le vor obține în urma promovării examenului final sunt recunoscute internațional, ei având posibilitatea de lucra și în unități medicale din străinătate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet