27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Examen de vreme rea: Primăria este mulţumită, cetăţenii, nu! Zeci de apeluri telefonice, pieţele şi cartierele înzăpezite

Municipiul Paşcani îşi revine cu greu după câteva zile de viscol zăpadă şi ger cumplit. Ieşirile din oraş au fost blocate în cursul zilei de duminică iar pe străzi s-a circulat cu dificultate.
Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost activat încă de sâmbătă dimineaţa. Edilii spun că s-a muncit 24/din 24 de ore pentru dezăpezirea străzilor, cu c zece utilaje din care patru închiriate, în special pentru eliberarea principalelor căi de acces, mai ales la spitale şi şcoli. Evaluarea a fost făcută astăzi în cadrul unei conferinţa de presă.

Autorităţile locale se declară mulţumite de acţiunea de dezapezire. Primarul a fost în stradă, alături de muncitori iar comandamentul a fost coordonat de viceprimar, din Primărie. Au fost întâmpinate şi probleme, câteva maşini blocate la Lunca şi Blăgeşti iar la Sodomeni mai multe familii au rămas fără curent electric şi în frig.

Pascanenii au alta părere. Ei sunt nemulţumiţi deoarece pe multe străzi se circulă cu dificultate din cauza zăpezii. Mai mult pieţele agroalimentare sunt pustii şi necurăţate iar comercianţii au fost nevoiţi sa îndepărteze zăpadă adunată printre tarabele răsturnate de viscol.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu spune că in aceste zile a primit zeci de solicitări telefonice pentru ca administraţia să intervină cu utilajele de dezapezire. Ea şi-a cerut scuze pentru că nu a reuşit să rezolve, repede, toate problemele şi a pus la dispoziţia păşcănenilor numărul său de mobil pentru a fi anunţată unde mai trebuie să mai intervina utilajele de dezapezire. Nedelcu a făcut apel la proprietarii de maşini să elibereze parcarile pentru a fi curăţate.

Şi la Hârlău autorităţile s-au luptat cu nămetii. Au fost probleme mai ales în satul Parcovaci dar acum se circulă bine. Administraţia locală a apelat şi la beneficiarii de ajutor social pentru a curăţa trotuarele.

Se circulă mai bine şi pe drumurile naţionale şi judeţene închise duminică din cauza viscolului. A fost redeschis drumul dintre Paşcani şi Târgu Frumos şi ieşirea spre Motca. Luni după amiază mai erau închise 8 drumuri judeţene conform rapoartelor Consiliului Judeţean Iaşi.

Menţionăm că se anunţă vreme rea şi în următoarele zile, iar în noaptea de luni spre marţi temperaturi minime record. Comandamentele pentru Situaţii de Urgenţă rămâne în alertă pentru a interveni acolo unde este nevoie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow