28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Evită cozile de la DRPCIV: Permisele de conducere sunt livrate prin poştă, iar autorizaţiile provizorii expirate rămân valabile pe perioada stării de alertă

Permisele de conducere eliberate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) vor fi primite de titulari prin poştă, fără a mai fi necesară ridicarea lor dintr-un sediu de servicii publice comunitare. În plus, DRPCIV reaminteşte persoanelor care au permise de conducere sau autorizaţii de circulaţie provizorii expirate că acestea îşi păstrează valabilitatea pe perioada stării de alertă.

DRPCIV a anunţat, printr-un comunicat recent, că permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare, ca urmare a obţinerii prin examen sau preschimbare, se transmit la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poştei Române. Termenul de livrare e cuprins între cinci şi 15 zile.

Solicitanții, cu excepția celor care au obținut permisul de conducere prin examen, vor primi înscrisuri doveditoare cu drept de circulație, valabile 15 zile. Livrarea poate fi efectuată la oricare adresa indicată de titular la depunerea documentelor (domiciliu, serviciu sau orice alta adresă).

Pentru permisele noi obţinute prin examen nu se eliberează dovada de circulaţie, documentul fiind livrat automat la adresa de domiciliu sau reşedinţă în termen de cinci până la 15 zile. În acest caz, adresa de livrare nu poate fi modificată.

În situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar emitent, de unde va putea fi ridicat ulterior de către titular.

Potrivit Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valabilitatea permiselor de conducere şi a autorizaţiilor de circulaţie provizorie emise de serviciile publice comunitare se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. În cazul autorizaţiilor de circulaţie provizorie, valabilitatea se menţine doar dacă pentru mașina respectivă există o poliță de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă.

Sursa Avocatnet.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow