23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie

Ministerul Culturii propune mai multe măsuri pentru începerea evenimentelor culturale cu public, de la 1 iunie. Propunerile vor fi analizate de către Ministerul Sănătății și de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, sunt câte mai multe tipuri de scenarii pentru evenimente în spațiu închis, în spațiu deschis, dar și pentru cinematografe.

La spectacole care sunt organizate în interior, acolo unde incidența e mai mică de 7,5 cazuri la mia de locuitori, pot participa persoanele vaccinate cu ambele doze, persoanele care vin cu rezultat negativ la un test PCR realizat cu 48 de ore înainte, persoanele care fac un test rapid la intrare și au rezultat negativ sau cei care dovedesc ca au trecut prin boală în ultimele 3 luni.

Cel de-al doilea scenariu în privința spectacolelor la interior se aplica acolo unde incidenta e mai mică de 3 la mie, iar publicul poate participa la aceste evenimente fără nicio dovadă medicală.

Și evenimentele în aer liber ar urma să aibă loc după 2 scenarii. În primul caz, se pot organiza evenimente cu număr nelimitat de persone cu condiția ca acestea să fie vaccinate sau trecute în ultimele 90 de zile prin Covid sau daca au rezultat negativ, fie PCR realizat cu cel mult 2 zile înainte fie un test rapid  realizat la intrare.

Scenariul al doilea permite intrarea la eveniment fără dovezi medicale în limita a 500 de persoane dacă evenimentul are loc într-o localitatea cu indidență de sub 3 la mie.

În situația în care incidență e mai mare de 3, dar mai mică de 7,5, la eveniment fără dovezi medicale pot participa maximum 300 de persoane.

La cinema, în localitățile cu incidență mai mică de 3 la mie, publicul poate ocupa doar 2 treimi din sală, dar poate veni fără dovezi medicale.

Acolo unde rata depășește 3, dar e mai mică de 5, sălile de cinema vor funcționa doar cu jumătate din locurile disponibile, iar în situația în care rata e mai mică de 7, 5, cinamatografele pot funcționa doar cu o treime din sală ocupată.

Indiferent dacă evenimentele au loc în interior sau afară participanții trebuie să poarte mască de protecție- aceasta este propunerea ministerului Culturii.

Sursa Europa fm

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow