7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Evenimente de ziua Unirii în Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău

Evenimente de ziua Unirii în Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri pentru evenimentele organizate cu ocazia Zilei Unirii în județul Iași de unde nu vor lipsi muzica populară și cunoscuta horă. Elevii și profesorii pregătesc acțiuni iar administrațiile locale s-au alăturat și ele pentru ca această zi importantă să nu treacă neobservată. Așadar, anul Centenarului Marii Unirii de la 1918 debutează cu sărbătoarea Unirii Principatelor Române, când la data de 24 ianuarie 1859 a avut loc unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Miercuri, 24 ianuarie este zi liberă pentru români, iar în mai toate localitățile sunt evenimente care să marcheze această zi importantă. La Pașcani, va avea loc un spectacol în centrul orașului, în Piațeta “Mihail Sadoveanu”. Denumit sugestiv “Hai să dăm mână cu mână”, evenimentul va cuprinde muzică populară de calitate. “Din program va fi muzică populară cu participarea extraordinară a îndrăgitei interprete Laura Olteanu, a tinerilor pășcăneni Luiza Ștefania Muscalu și Emanuel Baiceanu, ansamblul de dansuri Rapsozii Siretului coordonat de  Alexandru Gâmbuță și Fanfara Trubadurii coordonat  profesor Miky Atomei. Vă așteptăm în număr cât mai mare începând cu ora 11.00 în Piața Mihail Sadoveanu din fața Casei de Cultură Pașcani.” a precizat conducerea instituției, Daniela Calistru.

La Hîrlău, conducerea orașului împreună cu școlile și instituțiile de cultură au pregătit pentru cetățeni un frumos program pentru a marca ziua de 24 ianuarie. Acțiunile pregătite cuprind spectacol folcloric dar si teatru.

Și la Târgu Frumos, miercuri, pe 24 ianuarie pe Esplanda Orașului va răsuna muzica populară cântată de cei din Fanfara de la Chietriș, se vor da fasole cu cârnați și un pahar cu vin fiert. Doritorii vor servi și plăcinte poale-n brâu. Administrația locală a pregătit o mie de porții, iar pentru acestea se va achita 30 mii lei, suma aprobată de consilierii locali.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI