25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Eveniment unic în Moldova, organizat la Tg Frumos

Aţi încercat vreo dată să mâncaţi legaţi la ochi? Dar să mergeţi prin oraş sau să faceţi alte lucruri personale? Ei bine, acum puteţi experimenta. Tinerii de la Asociaţia ASIRYS din Târgu Frumos aşteaptă cât mai mulţi cetăţeni ai oraşului, alături de autorităţile locale să participe la o activitate de acest gen, joi seara, la Clubul Copiilor din oraş. Evenimentul este unic în regiunea Moldovei.

prof gisela

„Eu văd sau nu văd?” acesta este numele unui activităţi organizate joi seara, 28 ianuarie, începând cu ora 17.00 la Clubul Copiilor din Târgu Frumos. Evenimentul este unic în Moldova şi reprezintă un „schimb de experienţă” între persoanele văzătoare şi persoanele cu deficienţe de vedere. Acţiunea urmăreşte ca participanţii să conştientizeze nevoile persoanelor nevăzătoare şi să faciliteze integrarea acestora în viaţa socio-profesională.

Cei prezenţi vor experimenta tot felul de exerciţii dar vor participa şi la o cină, pe nevăzute. Aici, participanţii legaţi la ochi vor degusta preparate şi ceaiuri gătite de voluntarii asociaţiei ASIRYS.

În grup vor fi şi persoane nevăzătoare, care ulterior vor împărtăşi experienţele şi problemele pe care le au zi cu zi. De asemenea, văzători şi nevăzători vor defini soluţii pentru ca persoanele cu probleme să se poată descurca sau integra într-o comunitate lipsită de infrastructură pentru ele.

Activitatea „Eu văd sau nu văd?” este propusă de Gisela Petrila (foto), profesor la Liceul Special „Moldova” şi la Clubul Copiilor Tîrgu Frumos şi este organizat în cadrul Programului „Parteneriat pentru Dezvoltare Culturală”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow