22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Eveniment unic în Moldova, organizat la Tg Frumos

credius.ro
horacredit.ro/
answear.ro
creditprime.ro
elefant.ro
elefant.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
fashiondays.ro

Ultimele știri

Aţi încercat vreo dată să mâncaţi legaţi la ochi? Dar să mergeţi prin oraş sau să faceţi alte lucruri personale? Ei bine, acum puteţi experimenta. Tinerii de la Asociaţia ASIRYS din Târgu Frumos aşteaptă cât mai mulţi cetăţeni ai oraşului, alături de autorităţile locale să participe la o activitate de acest gen, joi seara, la Clubul Copiilor din oraş. Evenimentul este unic în regiunea Moldovei.

prof gisela

„Eu văd sau nu văd?” acesta este numele unui activităţi organizate joi seara, 28 ianuarie, începând cu ora 17.00 la Clubul Copiilor din Târgu Frumos. Evenimentul este unic în Moldova şi reprezintă un „schimb de experienţă” între persoanele văzătoare şi persoanele cu deficienţe de vedere. Acţiunea urmăreşte ca participanţii să conştientizeze nevoile persoanelor nevăzătoare şi să faciliteze integrarea acestora în viaţa socio-profesională.

Cei prezenţi vor experimenta tot felul de exerciţii dar vor participa şi la o cină, pe nevăzute. Aici, participanţii legaţi la ochi vor degusta preparate şi ceaiuri gătite de voluntarii asociaţiei ASIRYS.

În grup vor fi şi persoane nevăzătoare, care ulterior vor împărtăşi experienţele şi problemele pe care le au zi cu zi. De asemenea, văzători şi nevăzători vor defini soluţii pentru ca persoanele cu probleme să se poată descurca sau integra într-o comunitate lipsită de infrastructură pentru ele.

Activitatea „Eu văd sau nu văd?” este propusă de Gisela Petrila (foto), profesor la Liceul Special „Moldova” şi la Clubul Copiilor Tîrgu Frumos şi este organizat în cadrul Programului „Parteneriat pentru Dezvoltare Culturală”.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
22.1 ° C
23 °
19.9 °
82 %
1kmh
10 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI