25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Eveniment național la Colegiul CF Unirea. “Creativitate în educație și formare profesională” cu participarea a sute de elevi și profesori

Eveniment de amploare de Colegiul CF Unirea din Pașcani. Patru concursuri de creație și un simpozion au adunat sute de elevi din toate țara, profesori și oameni de afaceri. Pe parcursul acestei zile ei au participat la concursuri de prezentare, de creație și de dezvoltare profesională. Premiile au constat în bani și au fost dăruite de oameni de afaceri din Municipiu, care au și fost în juriu.

O nouă ediție a simpozionului national “Creativitate in educatie si formare profesionala” a adunat sute de elevi de la zeci de școli. Ca în fiecare an acesta s-a desfășurat pe mai multe secțiuni. Una dintre ele este “Creative Business”, un concurs de antreprenoriat pentru elevi și jurizat de oameni de afaceri din Pașcani.

Astfel, fiecare echipa a prezentat idea de afaceri cu ajutorul calculatorului și a unui video proictor. Cum o firmă care se respectă are pliante și postere sau cataloage și calendare, acestea nu au lipsit. O parte dintre firmele făcute de elevi aveau făcute și site-uri.

O altă secțiune a concursului s-a numit “Grafica designer computers”, la care, de asemenea au participat elevi de la mai multe unități de învățământ. Elevii s-au înscris cu desene, postere dar și filme. O parte dintre participanti au venit personal să-și prezinte proiectul.

O altă secțiune a evenimentului organizat de profesorii de la Colegiul Cf Unirea din Pașcani a fost “Creaţii ştiinţifice şi tehnice proprii cu aplicabilitate în contextul actual. Noutăţi în domeniul ştiinţelor şi tehnicii în sprijinul promovării creativităţii”.

O secțiune a fost dedicata și profesorilor. Este vorba despre “Aspecte metodice ale formării competenţelor“. Aici, cadrele didactice au venit cu propuneri de proiecte pentru o mai bună desfășurare a evenimentelor la nivel de clasă și școală.

Un alt eveniment organizat a fost denumit ”Minți dezghețate”. Din acest an, el a fost extins la nivelul mai multor clase dar și pe materii.

Acest simpozion a constituit un prilej pentru diseminarea şi promovarea rezultatelor cadrelor didactice şi ale elevilor, pentru cunoaşterea celor mai noi realizări din domeniul ştiinţelor şi tehnologiei si pentru a motiva tinerii în găsirea unor soluţii inovatoare de business.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow