More

  Eveniment important pentru cercetași. Se apropie deschiderea anului cercetășesc

  Array

  Centrul Local ”Crinii” din Pașcani va deschide la sfârșitul săptămânii viitoare, ciclul activităților din noul an cercetășesc printr-un eveniment interesant, plasat în mod simbolic, pe vremea dacilor. Întreceri cu arcul, olărit, ateliere de arme și podoabe străvechi, toate îi așteaptă pe cercetași să înceapă un nou an, plin de activități și provocări constructive.
  Lupișorii, temerarii şi exploratorii din Pașcani sunt invitaţi să pornească din nou în marea Aventură a cercetaşilor, începând cu data de 19 septembrie. După vacanţa de vară, așa cum obișnuiesc în fiecare an cercetașii, se dă startul anual al activităților, prin organizarea unui eveniment de amploare, care anul acesta se va desfășura în perioada 19-20 septembrie, la Tabăra mică de la Muncel.
  cercetasi
  Timp de 2 zile cercetașii de toate vârstele vor intra în atmosfera unei cetăți dacice, reprezentată de cadrul simbolic al evenimentului, având ocazia să participe la activități antrenante organizate pe ateliere în prima zi, dar și la întrecerile de duminică, din cadrul olimpiadei cercetășești.

  La Deschiderea Anului Cercetășesc sunt invitați să participe și părinții cercetașilor, având ocazia să fie alături de copiii lor, iar dacă doresc să sprijine acţiunile de organizare se pot înscrie în echipă alături de liderii și exploratorii deja impicați, până la dată de 9 septembrie, luând legătura cu Lucian Ghițu, coordonatorul de camp.
  lucian ghitu

  Cercetaşii organizează de obicei în luna septembrie astfel de activităţi menite să atragă noi membrii şi să treacă în revista proiectele care au avut loc pe parcursul anului ce tocmai s-a încheiat.

  Centrul Local “Crinii” din Paşcani, înfiinţat în anul 2009 are o bogată activitate legată de voluntariat şi cuprinde în prezent aproximativ 100 de membri activi, copii de toate vârstele şi lideri adulţi.
  Cercetăşia este o mişcare care urmăreşte dezvoltarea armonioasă în special a copiilor şi tinerilor prin aplicarea unor principii sănătoase în legătură cu grija faţă de semeni şi respectul faţă de oameni şi de Dumnezeu, promovând în acelaşi timp mişcarea şi dragostea faţă de natură.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI