18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Eveniment important pentru cercetași. Se apropie deschiderea anului cercetășesc

Centrul Local ”Crinii” din Pașcani va deschide la sfârșitul săptămânii viitoare, ciclul activităților din noul an cercetășesc printr-un eveniment interesant, plasat în mod simbolic, pe vremea dacilor. Întreceri cu arcul, olărit, ateliere de arme și podoabe străvechi, toate îi așteaptă pe cercetași să înceapă un nou an, plin de activități și provocări constructive.
Lupișorii, temerarii şi exploratorii din Pașcani sunt invitaţi să pornească din nou în marea Aventură a cercetaşilor, începând cu data de 19 septembrie. După vacanţa de vară, așa cum obișnuiesc în fiecare an cercetașii, se dă startul anual al activităților, prin organizarea unui eveniment de amploare, care anul acesta se va desfășura în perioada 19-20 septembrie, la Tabăra mică de la Muncel.
cercetasi
Timp de 2 zile cercetașii de toate vârstele vor intra în atmosfera unei cetăți dacice, reprezentată de cadrul simbolic al evenimentului, având ocazia să participe la activități antrenante organizate pe ateliere în prima zi, dar și la întrecerile de duminică, din cadrul olimpiadei cercetășești.

La Deschiderea Anului Cercetășesc sunt invitați să participe și părinții cercetașilor, având ocazia să fie alături de copiii lor, iar dacă doresc să sprijine acţiunile de organizare se pot înscrie în echipă alături de liderii și exploratorii deja impicați, până la dată de 9 septembrie, luând legătura cu Lucian Ghițu, coordonatorul de camp.
lucian ghitu

Cercetaşii organizează de obicei în luna septembrie astfel de activităţi menite să atragă noi membrii şi să treacă în revista proiectele care au avut loc pe parcursul anului ce tocmai s-a încheiat.

Centrul Local “Crinii” din Paşcani, înfiinţat în anul 2009 are o bogată activitate legată de voluntariat şi cuprinde în prezent aproximativ 100 de membri activi, copii de toate vârstele şi lideri adulţi.
Cercetăşia este o mişcare care urmăreşte dezvoltarea armonioasă în special a copiilor şi tinerilor prin aplicarea unor principii sănătoase în legătură cu grija faţă de semeni şi respectul faţă de oameni şi de Dumnezeu, promovând în acelaşi timp mişcarea şi dragostea faţă de natură.

Alte articole