18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Eveniment de amploare în Iași. 6.000 de tineri din toată lumea participă la evenimente. Vezi care este programul și cine sunt invitații de seamă

Eveniment de amploare în Iași. 6.000 de tineri din toată lumea participă la evenimente.

Vezi care este programul și cine sunt invitații de seamă

Mii de tineri ortodocși sunt așteptați la Iași la începutul lunii septembrie. Este vorba despre evenimentul de amploare ce poartă numele “Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi”. Programul este unul foarte încărcat și cuprinde zeci de activități. Evenimentul este prezentat de către Daniel Buzdugan, iar printre invitații de seamnă se numără și părintele Constantin Necula sau formația Holograf.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

În perioada 1-4 septembrie 2017  Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, vor organiza a patra ediție a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși” (ITO), ce va avea tema „Tânărul în căutarea libertății”.

Gabriela Pipirig, manager proiect, a precizat faptul că Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox aduce la Iași 6.000 de tineri ce vin din toată România, pe de o parte, și, pe de altă parte, tineri care provin din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri din țări mai exotice, de pe continental african (Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi), dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela.

Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente dedicate tinerilor, printre care cele mai importante vor fi: Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas), Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou→Catedrala Mitropolitană) și Concertul exceptional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).  Gazda evenimentelor majore din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

Participanții sunt tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, cu experiență  în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ș.a.).

Organizatorii au lansat și un imn pentru acest eveniment.

ITO 2017 se încadrează în seria evenimentelor organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Baia Mare (în 2013 și 2014), Cluj (în 2015) și București (în 2016).

Scopul principal al acestui eveniment este reprezentat de crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de/invite în Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea dialogului între grupurile de tineret din țară și străinătate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow