17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Eveniment de amploare în Iași. 6.000 de tineri din toată lumea participă la evenimente. Vezi care este programul și cine sunt invitații de seamă

Eveniment de amploare în Iași. 6.000 de tineri din toată lumea participă la evenimente.

Vezi care este programul și cine sunt invitații de seamă

Mii de tineri ortodocși sunt așteptați la Iași la începutul lunii septembrie. Este vorba despre evenimentul de amploare ce poartă numele “Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi”. Programul este unul foarte încărcat și cuprinde zeci de activități. Evenimentul este prezentat de către Daniel Buzdugan, iar printre invitații de seamnă se numără și părintele Constantin Necula sau formația Holograf.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

În perioada 1-4 septembrie 2017  Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, vor organiza a patra ediție a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși” (ITO), ce va avea tema „Tânărul în căutarea libertății”.

Gabriela Pipirig, manager proiect, a precizat faptul că Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox aduce la Iași 6.000 de tineri ce vin din toată România, pe de o parte, și, pe de altă parte, tineri care provin din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri din țări mai exotice, de pe continental african (Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi), dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela.

Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente dedicate tinerilor, printre care cele mai importante vor fi: Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas), Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou→Catedrala Mitropolitană) și Concertul exceptional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).  Gazda evenimentelor majore din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

Participanții sunt tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, cu experiență  în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ș.a.).

Organizatorii au lansat și un imn pentru acest eveniment.

ITO 2017 se încadrează în seria evenimentelor organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Baia Mare (în 2013 și 2014), Cluj (în 2015) și București (în 2016).

Scopul principal al acestui eveniment este reprezentat de crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de/invite în Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea dialogului între grupurile de tineret din țară și străinătate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut certificat constatator nr. 70820 din 08.08.2018 de la punctul de lucru din sat Pietrosu, comuna Tatarusi,...

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI