1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Eveniment cultural la Ruginoasa. Volum de poezii lansat la Palatul lui Cuza

Eveniment cultural in comuna Ruginoasa. Astazi, incepand cu orele 12:00, palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost gazda desfasurarii unui proiect intitulat “Istorie si literatura”.
Cu ocazia acestei manifestari culturale, poetul Marian Malciu, nascut in judetul Olt, a lansat un volum de poezii intitulat “Celei ce nu mai este”. Cunoscut de cititori sub pseudonimul “Taunul”, autorul le-a dezvaluit celor prezenti faptul ca volumul de poezii este dedicat sotiei sale, care s-a stins din viata in urma cu multi ani.
Cuvantul de deschidere a fost marcat de muzeograful Simona Ionescu, urmata de scriitorul Emilian Marcu si poetul Horia Zilieru care le-a vorbit celor prezenti despre proiectul “Istorie si literatura”.
Evenimentul a fost organizat de Asociatia Universul Prieteniei Iasi, in colaborare cu Complexul Muzeal Moldova si Scoala Gimnaziala Rediu, locatia Dumbravita iar in total, au participat aproximativ o suta de persoane.
Unul dintre cele mai asteptate momente ale evenimentului a fost concertul de pian sustinut de Alex Marinescu si prestatia Ansamblului “Coconite” din Iasi, care au incantat publicul cu dansuri medievale.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow