29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Eveniment cultural la Pașcani. O sută de ani de la nașterea lui Constan Ciopraga

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Eveniment de marcă la Pașcani. Se împlinesc o sută de ani de la nașterea criticul literar și academicianului Constantin Ciopraga. La evenimentul programat la începutul lunii mai sunt așteptați oameni de marca ai culturii care l-au cunoscut.

Ziua de 5 mai este dedicată pășcăneanului Constantin Ciopraga, critic și istoric literar român, poet, memorialist, profesor universitar, scriitor, membru de onoare al Academiei Române. În onoarea lui, reprezentanții Casei de Cultură din Pașcani organizează un simpozion. Se vor prezenta aspecte inedite ale vieții și operei criticului literar, personalități culturale din București, Iași, Târgu Neamț, Pașcani. Activitaea are loc joi, 5 mai, începând cu ora 11, în sala “Arcadia”.

În holul Casei de Cultură “Mihail Sadoveaanu” din Pașcani, doritorii pot citi date despre viața pășcăneanului născut pe 12 mai 1916. De asemenea pot vedea și o galerie foto.

Profesorul Constantin Ciopraga a fost decorat la 16 ianuarie 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, „pentru meritele avute în creația artistică și promovarea culturii românești în țară și peste hotare, pentru abnegația deosebită în slujirea instituțiilor culturale din Moldova”.
Debutul său a fost în revista „Luminița” din Pașcani (1931).

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI