More

  Eveniment cultural de exceptie: Ultima carte a parintelui Mocanu va fi lansata maine, la Casa de Cultura

  Array

  Eveniment cultural de exceptie in memoria preotului si omului de cultura Mihai Mocanu. Maine, la Casa de Cultura din Pascani , incepand cu ora 18.00 va avea loc lansarea ultimei sale carti, proiect inceput in ultimii sai ani de viata care a vazut lumina tiparului sub ingrijirea membrilor familiei.
  Sub titlul ,, Fire razlete – Din viata bisericeasca si laica a epocii de aur” cartea reuneste ,,crampee din caierul unei vieti de preot traita si parcursa mai mult pe contasens … ” , trairi consemnate in articole si insemnari publicate de-a lungul timpului in ziarele si revistele din Pascani. La eveniment si-au anuntat participarea si cateva personalitati culturale alaturi de fosti prieteni si membrii familiei.
  Printre ei se vor afla profesorii universitari Claudia Costin, cea care a prefatat cartea, si Constantin Dram care s-a ingrijit de tiparirea ei precum si preotii din Protopopiatul Pascani.
  Despre acesta carte va vorbi si dr Nicu Ionita, care va implini maine venerabila varsta de 90 de ani.
  Mentionam ca este cea de-a treia carte scrisa de parintele Mihai Mocanu, dupa ce in anul 2003 a publicat volumul ,, ,,Omul un adanc din adancul lui Dumnezeu” iar doi ani mai tarziu, volumul ,, Pe urmele arhimandritului Isaia Teodorescu”.
  Parintele s-a nascut pe data de 6 august 1938 in satul Cogeasca , judetul Iasi si s-a stins din viata pe 8 noiembrie 2009, dupa ce a slujit cu credinta biserica ca preot si protopop .

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sarbatori fara cadouri pentru copii. Mos Craciun, pus in carantina de consilierii PNL si Pro Romania

  Copiii pascaneni nu vor primi, in acest an, cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Daca in anii trecuti au fost organizate mai multe...

  Pășcănenii își pot achita taxele și impozitele online, prin intermediul platformei ghiseul.ro

  Pascanenii isi vor putea achita taxele si impozitele locale online. Potrivit unei postari de pe pagina oficiala de Facebook a Primariei Pascani, autoritatile locale...

  Căutări timp de cinci ore în albia unui râu din Pârcovaci pentru găsirea unei bărbat dat disparut

  Politistii fac eforturi in continuare pe a-l gasi pe barbatul de 37 de ani din satul Parcovaci, dat disparut de mai bine de o...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI