15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Eveniment aniversar la Casa de Cultură din Pașcani. 55 de ani de activități, foști directori premiați

Teatru pentru cei mici, expoziții foto-documentare, vernisaj de grafică, diplome de excelență și muzică de calitate, toate într-o singură zi la Casa de Cultură din Pașcani, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la inaugurarea instituției.
Zi de activități festive la Pașcani: Casa de Cultură din localitate a sărbătorit duminică 55 de ani de activitate. Cu această ocazie instituția a organizat un program dedicat acestui eveniment aniversar.
Trupa ”Prometeu” a Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” a deschis activitățile cu o piesă de teatru la ora 11.00. dedicată celor mici și nu numai. Astfel în jur de 100 de persoane au avut ocazia să vadă dramatizarea ”Deea, fecioara din lacrima cerbului”, pusă în scenă după basmul basarabeanului Gheorghe Calamanciuc, piesă cu care trupa ”Prometeu” și-a făcut debutul în primăvara acestui an. Costumele și decorurile au fost pregătite de personalul instituției, iar intrarea a fost gratuită.

După-amiază în jurul orelor 17.00 programul de activități culturale a continuat cu primirea invitaților și vizitarea expoziției foto-documentare, susținută în foaierul instuției, cu imagini și informații despre proiectele Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, realizate în decursul anilor.

Începând cu orele 18.00 a fost susținut vernisajul unei expoziții de grafică în sala ”Arcadia”, iar la 18.30 a avut loc în sala de spectacole a instituției o festivitate de premiere a foștilor directori ai Casei de Cultură, fiind amintiți și o parte din foștii colaboratori. Au fost acordate diplome de excelență pentru contribuția adusă instituției de-a lungul anilor, ultimilor 3 foști directori: Ion Secărescu, Vlad Hariga și Mărioara Preutu.
premiere 55 ani casa de cultura
Ziua de sărbătoare a instituției a fost încheiată printr-un concert aniversar, susținut de trupa unui cunoscut trompetist botoșănean, ”Mirel Manea Band”. Artistul și-a făcut intrarea în scenă din sală, impresionând spectatorii, iar prestația formației a fost una de excepție.
Mirel MAnea
Precizăm că evenimentul a marcat împlinirea a 55 de ani de la inaugurarea Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, pentru organizarea sa fiind alocați de la bugetul local 15.000 de lei. Astfel de evenimente aniversare sunt organizate de instituție o dată la 5 ani, pentru a omagia contribuția celor care s-au implicat de-a lungul timpului în dezvoltarea și promovarea culturii, pe plan local.

Alte articole