More

  Eveniment aniversar la Casa de Cultură din Pașcani. 55 de ani de activități, foști directori premiați

  Array

  Teatru pentru cei mici, expoziții foto-documentare, vernisaj de grafică, diplome de excelență și muzică de calitate, toate într-o singură zi la Casa de Cultură din Pașcani, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la inaugurarea instituției.
  Zi de activități festive la Pașcani: Casa de Cultură din localitate a sărbătorit duminică 55 de ani de activitate. Cu această ocazie instituția a organizat un program dedicat acestui eveniment aniversar.
  Trupa ”Prometeu” a Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” a deschis activitățile cu o piesă de teatru la ora 11.00. dedicată celor mici și nu numai. Astfel în jur de 100 de persoane au avut ocazia să vadă dramatizarea ”Deea, fecioara din lacrima cerbului”, pusă în scenă după basmul basarabeanului Gheorghe Calamanciuc, piesă cu care trupa ”Prometeu” și-a făcut debutul în primăvara acestui an. Costumele și decorurile au fost pregătite de personalul instituției, iar intrarea a fost gratuită.

  După-amiază în jurul orelor 17.00 programul de activități culturale a continuat cu primirea invitaților și vizitarea expoziției foto-documentare, susținută în foaierul instuției, cu imagini și informații despre proiectele Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, realizate în decursul anilor.

  Începând cu orele 18.00 a fost susținut vernisajul unei expoziții de grafică în sala ”Arcadia”, iar la 18.30 a avut loc în sala de spectacole a instituției o festivitate de premiere a foștilor directori ai Casei de Cultură, fiind amintiți și o parte din foștii colaboratori. Au fost acordate diplome de excelență pentru contribuția adusă instituției de-a lungul anilor, ultimilor 3 foști directori: Ion Secărescu, Vlad Hariga și Mărioara Preutu.
  premiere 55 ani casa de cultura
  Ziua de sărbătoare a instituției a fost încheiată printr-un concert aniversar, susținut de trupa unui cunoscut trompetist botoșănean, ”Mirel Manea Band”. Artistul și-a făcut intrarea în scenă din sală, impresionând spectatorii, iar prestația formației a fost una de excepție.
  Mirel MAnea
  Precizăm că evenimentul a marcat împlinirea a 55 de ani de la inaugurarea Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, pentru organizarea sa fiind alocați de la bugetul local 15.000 de lei. Astfel de evenimente aniversare sunt organizate de instituție o dată la 5 ani, pentru a omagia contribuția celor care s-au implicat de-a lungul timpului în dezvoltarea și promovarea culturii, pe plan local.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI