More

  Evaziune fiscală la Hîrlău. Administratorul firmei sancționat cu amenzi de 14 mii lei

  Array

  ADMINISTRATOR AL UNEI UNITĂŢI ECONOMICE CARE COMERCIALIZA MATERIAL LEMNOS, CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SANCŢIONAT CU AMENZI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 14.000 LEI

  În ziua de 28 august a.c., între orele 08.00 – 22.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău, în colaborare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Iaşi, Gărzii Forestiere Suceava, Direcţiei Silvice Iaşi şi Ocolului Silvic Hîrlău, au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

  Astfel,  în jurul orei 11.00, la controlul efectuat la o unitate economică dintr-o comună din proximitatea oraşului Hîrlău, care comercializa material lemnos, în urma inventarierii stocului faptic existent de material lemnos şi comparării cu evidenţele scriptice, a fost constatată o diferenţă în minus de 194,768 metri cubi lemn foc, în valoare de 28.271 lei. De asemenea, din stocul existent s-a constatat o diferenţă în plus, fără acte de provenienţă, de 5,30 mc lemn foc în valoare de 844 lei.

  Având în vedere cele constatate, faţă de administratorul unităţii s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform art. 19 lit. a din Legea 171/2010 , respectiv 1.000 lei conform art. 21 lit. c din Legea 171/2010.

  A fost confiscată valoarea cantităţii de 194,768 mc lemn foc şi a cantitatea de 5,30 mc lemn foc, care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Hîrlău.

  De asemenea, unitatea economică a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile art. 7 alin. 1 lit. k din HG 470/2014, cu amendă în valoare de 1.000 lei (“nerespectarea de către utilizatorii SUMAL a obligaţiilor referitoare la modul de operare a datelor în SUMAL…”) şi art. 7 alin. 1 lit. a din HG 470/2014 cu amendă în valoare de 10.000lei (“neutilizarea SUMAL…”) .

  Pe parcursul cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, din luna august 2015 şi pînă în prezent administratorul nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile comerciale efectuate cu material lemnos, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evaziune fiscală”.

  De asemenea, reprezentantul Gărzii Forestiere Suceava a dispus retragerea acordului de distribuire şi utilizare a documentelor cu regim emis de către Garda Forestieră Suceava fără posibilitatea de obţinere a unui nou acord.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Avem confirmarea oficială: Și amenzile fiscale pot fi plătite, la jumătate din minimul legal, în 15 zile

  Parlamentarii au modificat recent o facilitate importantă pentru contribuabilii care primesc amenzi fiscale. A fost extins oficial termenul în care aceste sume pot fi...

  Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

  Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC. Într-un articol...

  Cea mai bună mâncare iarna din punctul de vedere al probioticelor şi al prebioticelor

  Murături în sare sau murături în oţet? Pledăm pentru prima varianta- murături în sare. Conţin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI