Slider

Evaluarea națională. Genul liric la Limba și literatura română

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a. Ei au susținut examenul de Evaluare Națională și cel puțin până la proba contrarie, candidații spun că a fost ușor și speră la note mari. La prima probă, Limba și Literatura Româmă, absolvenții au rezolvat cerințele cerute pentru poezia “Ploaia” de Magda Isanos și să facă o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă.

Cei 6.106 candidaţi din județul Iași înscrişi la Evaluarea Națională au susținut astăzi proba la Limba și Literatura Română în cele 181 centre examen. Pe parcursul celor două ore ei au fost supravegheați de peste 2.500 cadre didactice implicate în comisii.

Elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe, pornind de la poezia ”Ploaie”, de Magda Isanos. Acești au demonstrat că poezia cu pricina aparţine genului liric.

Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginare sau reale petrecută la o competiţie sportivă. Absolveții de la Școala Iordache Cantacuzino din Pașcani spun că examenul a fost foarte ușor și speră la note mari.

Pe 21 iunie va avea loc proba la Matematică (probă scrisă), pe 22 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Elevii din Pașcani speră la o probă la fel de ușoară.

La ieșirea din centrele de examen, pe candidații îi așteptau la fel de emoționați și părinții care speră la ce îi mai bun pentru ei.

Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie până la ora 16,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 16.00-20.00.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 30 iunie.

Ponderea mediei din clasele V-VIII va reprezenta 20% din media de admitere.

Slider