More

  Evaluarea Națională 2014 la final. Procentrul de promovabilitate a crescut foarte putin

  Array

  După contestații, procentul de promovabilitate la evaluarea națională la clasa a VIII-a este de 73,29%, față de 72,92% înainte de contestații. Deci, vorbim de un procent nesemnificativ de modificare, de numai 0.37 %.
  Au trecut peste pragul notei 5, în urma contestațiilor, un număr de 46 de teze la Limba și Literatura Română și 27 la Matematică. De asemenea, încă 24 de elevi au obținut media generală peste 5 după contestații. S-au adăugat încă 4 note de 10 la Matematică, numărul final fiind de 257 de note de 10 la Matematică și de 41 la Limba și Literatura Română.
  În general, multe note între 8 si 9.20 au fost contestate, sugerându-se astfel nemulțumirile candidaților cu pregătire bună față de anumite elemente ale baremului, care ar fi putut duce la subevaluarea tezei.

  În 22 de școli procentul de promovabilitate a fost de 100%. Amintim, printre acestea, Colegiul Costache Negruzzi Iași, Colegiul Național Iași, Colegiul Național Emil Racoviță Iași, Liceul Teoretic de Informatică Gr. Moisil Iași, Liceul Pedagogic Vasile Lupu Iași, Colegiul Național Ștefan cel Mare Hîrlău, Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea Pașcani, Liceul Teoretic Ion Neculce Târgu Frumos, dar și unități din mediul rural precum Școala Gimnazială Popricani, Școala Gimnazială Bodești, Școala Gimnazială Drăgușeni, Școala Gimnazială Heci sau Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Dancu.

  „Dacă pentru școlile bune asemenea performanțe sunt așteptate și intră în ordinea firescului, pentru școlile din mediul rural procentajul reprezintă o surpriză plăcută, dovadă că acolo unde există profesori competenți, dăruire și comunicare în comunitate, se pot obține rezultate bune și în condiții nu întotdeauna favorabile.” (Prof. Dr. Camellia Gavrilă, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Iași)

  Pe ultimele locuri se situează, cu un procent de promovabilitate sub 25%, Școala Gimnazială Crucea, Școala Gimnazială Gîrbești, Școala Gimnazială Petru Poni Cucuteni, Liceul Tehnologic Gropnița. Facem necesara mențiune că nicio școală nu are procent de promovabilitate sub 15 %, evoluție pozitivă față de anul trecut.
  În perioada următoare va debuta admiterea la clasa a IX-a. Între 4-8 iulie vor fi completate opțiunile de către elevi, pe fișele de înscriere, după un program stabilit de fiecare unitate de învățământ, urmând ca pe 15 iulie să fie făcută repartiția computerizată de către Ministerul Educației Naționale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Cum va funcționa sistemul de garanție în cazul sticlelor și dozelor de aluminiu cumpărate

  Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu care de obicei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI