11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Evaluarea MS pentru spitalele care primesc bani din PNRR, făcută praf fix de ministrul Rafila care a recunoscut în conferinţă de presă că IRMC Iaşi are importanţă regională, nu judeţeană (P)

Pentru cei care uită: IBCV este în coordonarea directă a MS!
De la Bucureşti, din birourile ministerului, ieri, ministrul Alexandru Rafila a ţinut o conferinţă de presă în care a afirmat că MS susţine 100% Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) şi l-a catalogat drept prioritate zero. Ministrul a continuat şarada, susţinând că, la evaluare, IRMC a primit punctajul corect, cel pentru unitate medicală regională (!?), deşi punctajul oficial, arată clar că acesta a fost catalogat ca fiind de importanţă judeţeană.
Interesul pe care MS îl anunţă zilele acestea faţă de proiectul IRMC este umbrit de acţiunile sale din ultimul an. Nici măcar nu au binevoit să răspundă la nişte adrese trimise de actorii implicaţi în acest proiect, care şi-au arătat intenţia şi deschiderea de a pune la dispoziţia ministerului absolut tot ce aveau nevoie pentru concretizarea proiectului. La fel de important este faptul IBCV este în coordonarea directă a MS, egal în responsabilităţi cu CJ Iaşi în protocolul semnat cu Primăria Miroslava. Paradoxal, în condiţiile în care viitorul IRMC a fost faultat fix de cel care trebuia să aibă cea mai mare grijă şi responsabilitate.
Trecând peste ipocrizia declaraţiilor de susţinere, peste faptul că habar nu are ce s-a întâmplat şi mai ales trecând peste faptul că până şi el recunoaşte importanţa regională a IRMC, ca ieşean mă aşteptam să ne ofere soluţiile de finanţare identificate după atâta timp. În schimb am primit minciuni, sfidare şi nimic concret.
Pe viitor, dacă ne minte, măcar să aibă bunul simţ să ne mintă de la Iaşi, să explice direct ieşenilor care a fost calculul politic prin care a lăsat Iaşul, din nou, pe lângă. Despre PSD Iaşi, ce pot spune? Dacă făceau la fel de multe valuri pentru construcţia acestui spital cum au făcut împotriva conducerii CJ Iaşi, astăzi aveam spital construit.

PETRU MOVILA – PRESEDINTE PMP IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow