More

  Evaluare experimentală pentru trecerea în clasa a V-a

  Array

  control scoli

  Veste nu tocmai placuta pentru elevii de la scoala nr 6 din Pascani. Saptamana viitoare, micutii care vor fi din toamna, in ciclul gimnazial vor trece prin febra examenelor. Este vorba despre aproape 100 de copii de clasa a IV a care, pe data de 15 mai vor fi evaluati la limba romana si matematica.

  În acest sens, Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, încă de la începutul anului, pe site-ul instituţiei, metodologiile de organizare a evaluării competenţelor elevilor la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Pentru inceput aceste evaluări se fac doar pe eşantioane pilot, printre care si elevii pascaneni. Cel mai probabil din anul şcolar viitor, aceste evaluări urmand să se facă la toate unităţile de învăţământ.

  Astfel, micutii care invata la Liceul Tehnoloci “Mihai Busuioc”, alaturi de alte 10 scoli din judet vor fi supusi evaluarilor pilot, care dureaza aproximativ 50 de minute la fiecare materie. Supraveghetorii vor fi profesori din afara scolii.

  La evaluările pentru clasa a VI-a vor participa şi şcolile cu clasele I-VIII din localităţile ieşene Răchiteni şi din Hârlău („Petru Rareş“). ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet