A trecut si a cea de-a treia zi de aventura a grupului de elevi de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani.

Elevii au pornit de dimineata, dupa micul-dejun spre un nou tur, vizitand muzeele din orasul Salzburg, turul fiind urmat de un drum lung spre Germania, mai exact spre orasul Munchen.

Orasul Salzburg se claseaza pe locul al patrulea ca marime din Austria si este renumit prin arhitectura sa baroca, asta observand si elevii privind cladirile intalnite.

La Salzburg, curiosii elevi impreuna cu profesorii insotitori au vizitat casa marelui compozitor austriac, unul din cei mai talentati creatori in domeniul muzicii clasice, Mozart. Aceasta casa este cunoscuta sub numele de Casa maestrului de dans, deoarece aici se tineau cursuri de dans, dar mai existau si cursuri de bune maniere si comportament in societate.

Dupa scurta vizita la casa lui Mozart, elevii s-au indreptat cu autocarul catre Germania, vizitand mai tarziu orasul Munchen, unul din cele mai importante din tara, al treilea ca marime, strabatut de raul Isar.

Aici elevii au admirat piata centrala a orasului, Marienplatz, Catedrala Trauenkiche, Biserica Sf. Petru, Arcul de Triumf, dupa care au avut timp liber pentru achizitionarea de suveniruri.

Spre seara elevii s-au indreptat spre cazare, aflata in zona orasului Munchen.

Elevii asteapta cu nerabdare ziua urmatoare cand vor participa la Ziua Euroscola la Strasbourg, momentul principal al aventurii lor.

 

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow