18.1 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
18.1 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Europa și Demnitatea se unesc. Revista lansată de tinerii pășcăneni

Ultimele știri

„European Dignities” („Demnități Europene”) este numele revistei lansate de Asociatia Super Tineri ASIRYS, un grup de voluntari ce a fost infiintat in luna aprilie. Revista este redactată în limba engleză pentru o accesibilitate mai mare către publicul tânăr din Europa și nu numai.

Un grup de tineri din județul Iași, voluntari ai asociației Super Tineri ASIRYS au înființat o revistă ce vizează cadrul european, tinerii și comunitățile în care aceștia trăiesc. Revista are în spate o întreagă echipă redacțională formată din director, redactori, secretar, translatori, fotografi, colaboratori, etc. Primul număr al revistei a apărut la data de 30 aprilie 2014, iar următoarele numere vor apărea odată la 3 luni, pe data de 20 a fiecărei luni. Ideea revistei a apărut ca o reacție la nevoia de a avea un canal de comunicare european prin care să se împărtășească cele mai bune practici legate de voluntariat, participare civică, democrație participativă și dezvoltare a posibilităților și oportunităților pentru tineri într-un cadru politico-social în plină schimbare.
Revista European Dignities are în structura sa câteva secțiuni unde tinerii pot contribui periodic cu articole, fotoreportaje, imagini, desene, interviuri, studii etc. Revista va fi editată în limba engleză (pentru o mai mare accesibilitate către publicul tânăr din Europa) și dacă va fi cazul, mai poate fi tradusă și în alte limbi de circulație internatională (franceză, spaniolă). Secțiunile sunt:
– Troubleshooters – secțiune dedicată fotoreportajelor;
– Liberal arts – este o secțiune dedicată tuturor artelor frumoase și noi, pe care tinerii le apreciază, le promovează sau chiar le creează;
– Urban legends – secțiune în care se pot promova evenimente, expoziții, dezvoltarea economică, instituțională din diferite orașe, etc;
– Profile hunters – este o secțiune dedicată interviurilor;
– Diplomacy and culture – secțiune dedicată spațiului și evenimentelor politice cu o latură culturală;
– High education – totul despre educație;
– In community – o formă de a promova diferite comunități și activitățile lor;
-Search research – tot ce ține de inovare, cercetare.
La momentul actual echipa contribuitorilor și colaboratorilor întrunește tineri din România, Germania, Italia, Turcia și Mexic, însă lista rămâne deschisă, unul din obiectivele revistei fiind formarea une legături de cooperare cu tineri din cât mai multe țări.
Prin titlul revistei „European Dignities” (Demnități Europene) se dorește promovarea valorii sau principiului ce poate contribui la consolidarea democrației, asigurării păcii și respectării identităților – DEMNITATEA. De asemnea se dorește asigurarea faptului că revista prezintă un conținut demn ce respectă principiile moralității, integrității și respectului. Scopul revistei este acela de a promova și recunoaște inițiativele cele mai bune, activitatea cetățenilor activi marcată de drepturile și obligațiile fiecăriua la nivel european, național, regional sau local. Mai mult de atât se dorește punerea la dispoziția tinerilor din toată Europa o cale de a comunica și de a explica, arăta sau dezbate ceea ce se petrece în jurul lor.
Revista European Dignities face parte din cadrul proiectului „Young European Trobleshooters” finaințat de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, actualmente Erasmus+. Proiectul are la bază democrația participativă, obiectivele acetuia fiind promovarea și stimularea participării active la viața politică, socială, culturală și economică a tinerilor în comunitatea din care fac parte.
Asociația Super Tineri ASIRYS a fost înființată în anul 2009, în orașul Tîrgu Frumos, jud. Iași la inițiativa președintelui acesteia, Mihaela Diana Podariu, care a dorit să demonstreze faptul că și o comunitate mică poate oferi tinerilor posibilități de dezvoltare. În anul 2012 asociația s-a extins și în orașul Pașcani, în 2013 în Iași, iar la momentul actual asociația are voluntari în diverse orașe din România, dar și în străinătate. De-a lungul timpului în cadrul acesteia voluntarii au putut accesa diverse proiecte naționale și internaționale, în 2013 asociația a pus la dispoziția tinerilor aproximativ 35 de proiecte internaționale.
Pentru mai multe informații despre revistă și despre posibilitatea de a vă implica vă rugăm să vizitați pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/europeandignities sau să ne trimiteți un e-mail la adresa european.dignities@gmail.com.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.1 ° C
19.1 °
16.2 °
79 %
1.9kmh
10 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI