21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Europa – prin ochii copiilor

creditprime.ro
horacredit.ro/
vivacredit.ro
credius.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

“Europa – prin ochii copiilor” a purtat numele un eveniment organizat de Casa de Cultură împreună cu școlile partenere dar și cu cei care își desfășoară activitatea acolo. Nu au lipsit dansurile și muzica bună. Organizatorii au decis ca evenimentul să fie organziat în avans cu o zi și pentru ca publicul să fie mai numeros.

Spectacolul artistic a început cu imnului României, interpretat de Minibandul “Trubadurii” condus de Miky Atomei. Nu au lipsit nici interpretările intrumentale ale unor melodii populare specifice zonei cum ar fi ”Trandafir de la Moldova”.

Rând pe rând au urcat pe scenă și formațiile de dans de societate “Dream Dance” și Ansamblul de dansuri populare “Rapsozii Siretului”.

La sfârșitul spectacolului au fost premiate cele mai bune desene realizate de elevii pășcăneni și expuse pe holul Casei de Cultură.
Locurile I au fost ocupate de Roșu Maria, Aparaschivei Silviu și Jardă Elisabeta.
Pe locul II s-au situat desenele făcute de Olariu Robert, Bortaș Maria, Gîrleanu Alexandra.
Locul III a fost ocupat de Gheorghică Elena, Apetrei Teodora și Lipovanu Maria.
Creangă Cristina a obținut mențiune.

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană. Pentru UE, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI