-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Europa, la un pas să rămână în beznă totală zile în şir. Austria se pregăteşte de un blackout. Efectele ar fi devastatoare

În plină criză energetică, un exerciţiu strategic al Austriei pune Europa pe jar. Viena îşi pregăteşte populaţia pentru o pană uriaşă de curent. Potrivit austriecilor, continentul a fost în pericol să rămână în beznă de două ori numai anul acesta. O dată după o problemă la una dintre centralele româneşti.

O pană de curent, care ar putea lăsa tot continentul în beznă zile în şir este cea mai nouă temere a europenilor. Efectele ar fi devastatoare. Pentru că fără electricitate tot ce ţine de modul modern de viaţă se prăbuşeşte: rămânem fără alimentare cu apă, fără transport, sistem de sănătate, fără încălzire, internet sau televiziune.

În doar câteva zile, sistemul de apărare şi ordine publică s-ar prăbuşi, iar pe străzi s-ar putea instala anarhia.

Un scenariu sumbru, dar iminent, sunt de părere austriecii, care se pregătesc de zor pentru un o cădere masivă a reţelei electrice.

Recomandările Ministerului Apărării din Austria, în cazul unui blackout

”Ar trebui să avem în casă mâncare pentru cel puţin două săptămâni. În special alimente cu termen de valabilitate lung. Orez, paine integrală, nu uitaţi de apă, lapte praf”. Sunt doar câteva dintre recomandările ministerului Apărării din Austria, care îi sfătuieşte pe oameni să îşi cumpere radio cu baterii, să aibă tot timpul combustibil în maşină şi lanterne.

Silvia Vlăsceanu, expert în energie: ”Antrenamente pentru situaţii de criză, fiecare ţară are un calendar şi trebuie să facă. Există astfel de situaţii pe care nimeni nu poate să le prevadă”.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow