22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Estimările ZdI – Mediile de admitere la colegiile de elită ieşene. Creştere cu 10-20 de sutimi

Estimările de anul acesta arată că mediile de admitere la cele mai bune licee din Iaşi vor fi cu aproximativ 10-15-20 de sutimi mai mari faţă de anul trecut, în cazul liceelor cu medie de admitere foarte mare, însă se poate ajunge şi la mai bine de 40 de sutimi în cazul liceelor unde anul trecut media a a fost sub 8,50. Această tendinţă a putut fi observată şi în cazul mediilor de la Evaluarea Naţională, care nu includ şi media anilor de studiu.

Totuşi, diferenţa ar putea fi şi mai mare decât cea estimată, având în vedere că numărul de elevi din acest an este mai mare cu aproximativ 1.000. Acest aspect nu poate fi însă luat în calcul în cazul estimărilor de faţă, având în vedere că nu poate fi prevăzută clar opţiunea elevilor. La acest aspect se adaugă şi reşedinţa elevilor „în plus”, care influenţează opţiunile pentru licee, dar şi unde anume se află pe scala mediilor cei 1000 de elevi „în plus”.

Mediile la liceele de elită

Colegiul „Costache Negruzzi”
La „Negruzzi”, pe cele 78 de locuri de la mate-info s-a intrat în 2021 cu 9,44, ultima medie de anul acesta urmând să fie, potrivit calculelor, 9,56. La Ştiinţele naturii, pe cele 26 de locuri s-a intrat anul trecut şi cu 9,38, ultima medie probabilă urmând să fie acum 9,51, iar la Filologie, pe cele 26 de locuri s-a intrat cu 9,14, estimarea „Ziarului de Iaşi” pentru ultima medie de anul acesta fiind 9,35.

Colegiul Naţional
La mate-info, pe cele 78 locuri s-a intrat anul trecut cu 9,51, estimarea de anul acesta fiind 9,63. La Ştiinţele naturii, pe cele 26 locuri s-a intrat cu 9,47, estimarea de anul acesta fiind 9,59. Iar la Filologie, pe cele 26 de locuri, anul trecut s-a intrat şi cu media 9,15, media estimată de anul acesta urmând să fie 9,36.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow