24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

„Ești ceea ce mănânci”, proiect educativ la o școală din Pașcani

oferta.oceancredit.ro
answear.ro
creditfix.ro
fashiondays.ro
creditprime.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/
credius.ro
elefant.ro

Ultimele știri

COMUNICAT DE PRESĂ

Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani a organizat la începutul acestei săptămâni Concursul ”O alimentație sănătoasă”, activitate ce a vizat atât elevii, cât și familiile acestora și profesorii școlii. Tema competiției de gătit a fost produse sănătoase de proveniență naturală preparate în cantina școlii.

Evenimentul a avut trei mari secțiuni: echipe ale claselor, echipe care să reprezinte familiile elevilor dar și echipe alcătuite din profesori. Fiecare echipă a avut 2 membri. Concurenții au participat fie la categoria salate de fructe/legume, fie la categoria aperitive ce nu necesită preparare termică, fie la categoria prăjituri care, de asemenea, nu necesitau coacere.

Produsele propuse spre jurizare au fost preparate integral în cantina școlii, a fost necesar ca în compoziția lor să nu existe aditivi sau coloranți sintetici iar fructele și legumele utilizate să fie autohtone. Echipele le-au prezentat din punctul de vedere al ingredientelor și al modului de preparare membrilor juriului după care s-au oferit premii pentru fiecare secțiune și categorie în parte.

Activitatea face parte din proiectul „Ești ceea ce mănânci” început în noiembrie 2015 atunci când elevii și profesorii școlii au participat la o dezbatere privind stilul de viață sănătos. Pentru că se spune că ”gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea” participanții au reușit să petreacă un timp de calitate împreună, să zâmbească, să fie creativi, să se bucure de frumusețea preparatelor create și de premiile obținute de ei sau de colegii sau profesorii lor dar mai ales sa reconstruiască relații, să lege prietenii și mai strânse și să realizeze că educația înseamnă o comuniune între toți actorii din ecuația școlii, părinți, profesori, elevi, rude ale acestora.

Punctajul obținut de echipe a fost foarte apropiat, competiția a fost strânsă, însă totul n-a fost decât un pretext pentru relaționare și zâmbet. Copiii s-au bucurat, astfel, mai mult de onoarea de le fi gustate și admirate produsele de către colegii lor, de către profesori sau de către juriu decât de ideea de a primi un premiu.

Coordonatorul activității a fost Profesor Anicolaesei Alexandra.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI