11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Este legal să se lucreze 24 de ore din 24

Două sau mai multe contracte de muncă de opt ore în acelaşi timp. În România există deja o categorie de angajaţi care nu se teme de surmenaj şi munceşte simultan în mai multe locuri, cu contracte cu normă întreagă. E legal, spune Inspectoratul Teritorial de Muncă. Rămâne la latitudinea angajatorului să aprecieze dacă angajatul poate da astfel randament.

Cristian Puşcaş este arhitect şi cadru universitar. Angajat atât al unui biroul de arhitectură cât şi al Universităţii din Oradea cu contracte de opt ore, recunoaşte că sunt momente în care face cu greu faţă solicitărilor.

“Există astfel de momente când trebuie să-ţi aloci două zile, două nopţi, în timp ce eşti solicitat şi pe parte didactică. Au fost astfel de momente extrem de solicitante, dar satisfacţiile pe care le ai după îndeplinirea acestor sarcini compensează efortul pe care îl depui”.

Nu e nimic ilegal, spun autorităţile. Rămâne la latitudinea angajatorului dacă plăteşte munca la nivel de opt ore, chiar dacă, fizic, este imposibil ca o persoană sa fie în două sau trei locuri în acelaşi timp.

“Anumite persoane au mai multe contracte de muncă a căror ore în baza contractului sau citite doar depăşesc 24 de ore pe zi. Dacă sunt 3 contracte cu 8 ore, fizic este imposibil să prestezi activitatea; asta nu înseamnă că nu pot să existe asemenea situaţii”, consideră Marius Rotar, inspector şef ITM Bihor.

digi24.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI