14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Esplanada rămâne fără comercianţi. Unii pleacă din lipsă de clienti alţii din cauza unei prostii

Lucrările de amenajare a Esplanadei din Paşcani îi scoate din sărite comerciantii care au chioşcurile sau magazine amplasate acolo.
Asta deoarece vânzările au scăzut simţitor de când au început investiţiile. Unii caută soluţii să reziste până la iarnă când esplanada nouă va fi dată în folosinţă, alţii vor să îşi mute afacerile în altă parte, pentru ca nu mai au voie sa ramana acolo. În acesta situaţie se afla şi Constantin Dulhariu, care are un chioşc de ziare. El a solicitat, astăzi, administraţiei locale o altă locatie, dupa ce a fost mutat in piaţa agroalimentară din apropiere, pentru a avea din ce să trăiască.

Menţionăm că pe Esplanada din zona Vale, după finalizarea lucrărilor nu vor mai putea fi închiriate sau concesionate spaţii pentru chioşcuri sau terase timp de 5 ani de zile. Asta deoarece fostul primar, Grigore Craciunescu, la semnarea contractului de finanţare din fonduri europene, a proiectului din care sunt făcute investiţiile a declarat că municipalitatea nu va obţine venituri de pe urma acestei investiţii. Situaţia fără precedent a fost descoperită de curând de actuala administraţie iar restricţiile asumate trebuie respectate.

Alte articole