5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Esplanada din Pașcani va arăta diferit. Spațiile verzi sunt reamenajate

Esplanada municipiului Pascani va arata diferit in perioada urmatoare. Au inceput lucrarile la reamenajarea spatiilor verzi, au fost scoase tufele de buxus si vor disparea si arbustii de tip tuia. In locul lor, reprezentantii administratiei locale, vor pune sute de puieti de mesteacan, arbori ornamentali Prunus Nigra, crizanteme si trandafiri.

Lucrarile se fac cu oameni de la Serviciul Sera, Gospodarie Comunala si beneficiari de ajutor social.

Pentru ca rondurile sa fie pline de verdeata si flori din primavara si pana in toamna, vor fi plantate si lalele, narcise sau zambile, dar si gazon.

Subiectul a fost discutat si in cadrul emisiunii Pulsul Zilei, difuzata miercuri seara in direct, la BIT TV. Viceprimarul, Cristian Ratoi, a precizat ca s-a luat aceasta decizie de a scoate tufele si copacii de tuia, deoarece erau uscati in mijloc, sunt pusi de zeci de ani, iar in mijlocul lor erau “ascunse” tot felul de gunoaie. Tot ce va fi plantat pe esplanada este de la Serviciul Sera al Primariei.

Parerile pascanenilor in ceea ce privesc aceste schimbari sunt impartite. Unii considera ca esplanada arata bine asa cum era, iar iarna pe acesti arbusti se puneau luminite, care creau un efect frumos. Altii cred, ca noile aranjamente sunt mai de bun gust.

Viceprimarul a precizat ca administratia locala are in vedere, in timp, reamenjarea spatiilor verzi din mai multe locatii din municipiu.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

Tot ce trebuie să știi pentru pregătirea mașinii în sezonul rece. Service-urile auto încep să se aglomereze

Vremea se raceste din ce in ce mai mult, iar soferii incep sa isi pregateasca masina pentru...

Primaria Pascani solicită mai multe doze de vaccin pentru centrul din oraș. A crescut numărul celor care vor să se imunizeze împotriva virusului

Primaria Municipiului Pascani solicita Directiei de Sanatate Publica Iasi mai multe doze de vaccin impotriva COVID 19...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI