27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Escrocii cu metoda „Accidentul” s-au reprofilat: mai nou, se ocupă de coronavirus, ventilator ATI şi izoletă

Escrocii care folosesc metoda „Accidentul” s-au adaptat la noile condiţii. În locul unui accident auto, au început să invoce coronavirusul, spunându-le victimelor că o rudă a lor are nevoie urgentă de ventilator. Metoda pare să meargă unsă.

Din 10 persoane apelate de o gaşcă de escroci, într-un astfel de caz, 8 au plătit sume importante. Una dintre victime a dat toţi banii din casă, ba până şi două carduri bancare, cu tot cu PIN-uri.

Procesul celor şase escroci de la Iaşi care au folosit metoda „Ventilatorul” urmează să înceapă la Judecătorie. Oricare îi va fi deznodământul, victimele rămân cu paguba, iar escrocii nu pierd mare lucru. Unul dintre liderii găştii se află deja în executarea unei sentinţe de aproape 15 ani de închisoare pentru fapte similare.

„Doctorul” era după gratii: invoca izoleta

Cei şase escroci au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătorie pentru înşelăciune în formă continuată, tentativă la înşelăciune şi complicitate la această faptă. Activitatea lor s-a întins pe parcursul unei luni, noiembrie 2020. Prima încercare a fost făcută pe 3 noiembrie, când Răzvan Şerban, încarcerat în penitenticiarul Mărgineni, a sunat pe fix o femeie, anunţând-o că mama sa este infectată cu virusul SARS-CoV 2 şi are nevoie de un ventilator. La discuţie a participat şi alt deţinut, David Turcu, condamnat la 4 ani de închisoare, tot pentru înşelăciune.

citeste continuarea pe ziaruldeiasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow