11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Eroii neamului au fost pomeniți și la Hîrlău

O frumoasă slujbă de pomenire în cinstea eroilor căzuți la datorie pentru apărarea neamului românesc, însoțită de un moment festiv cu depunere de coroane, a avut loc și la Hîrlău. Evenimentele au fost celebrate în cimitirul Eternitatea, la monumentul ridicat pentru a cinsti memoria celor care și-au dat viața pentru apărarea țării.

Au fost depuse coroane din partea autorităților și instituțiilor mai importante, cât și din partea Jandarmeriei și Poliției. Momentul a fost însoțit de cântări în cinstea eroilor, susținute de un cor de copii din Hîrlău.

În timpul slujbei au fost pomeniți toți soldații din Hîrlău și Pârcovaci care și-au dat viața pe câmpul de luptă în timpul celor două războaie mondiale, între anii 1916-1918 și 1941-1945.

Nici cei care au apărat aceste teritorii cu sute de ani în urmă, nu au fost uitați, fiind pomeniți cu acestă ocazie, pentru că datorită lor, în prezent, există creștinism pe aceste meleaguri.

A fost așteptată și o delegație de veterani de război din Republica Moldova, care din păcate, nu a mai reușit să ajungă la acest eveniment, însă au fost prezenți cu această ocazie reprezentanți ai Asociației Veteranilor de război din Hîrlău și Pârcovaci.

Menționăm că astfel de manifestări cultural religioase au loc în fiecare an în cinstea eroilor neamului, în toate localitățile unde există monumente comemorative ridicate în cinstea celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă pentru apărarea neamului și a credinței.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow