More

  Era să rămână fără casă din cauza hornului

  Array

  Nerespectarea unor reguli privind siguranţa surselor de încălzire, de cele mai multe ori duce la izbucnirea incendiilor care afectează întreaga clădire. Nu de puţine ori pe lângă faptul că rămân fără locuinţă după aceste incendii, proprietarii riscă să îşi piardă şi viaţa sau se aleg cu răni grave.
  Odată cu venirea iernii şi pompierii sunt din ce în ce mai solicitaţi. Zilnic, ei intervin pentru a stinge incendiile din locuinţe izbucnite din cauza surselor de încălzire.
  De exemplu ieri după amiază în satul Prigoreni din comuna Ion Neculce – Târgu Frumos a izbucnit un incendiu la o locuinţă care nu avea hornul izolat termic. Din fericire pompierii au intervenit la timp şi au stins incendiul înainte de a cuprinde întreg acoperişul casei.

  Reprezentanţii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă atrag încă o dată atenţia cu privire la regulile de siguranţă ce trebuie respectate când se folosesc sobe ca surse de încălzire a locuinţei.

  De exemplu, cele mai importante sfaturi sunt: se recomandă montarea unei table metalice pe pardoseală în faţă uşii sobei, să nu se introducă lemne mai lungi în sobă decât focarul, să nu se depoziteze materiale combustibile la minim 1 metru faţă de sobă şi să se folosească doar tipul de combustibil pentru care au fost construite.

  Şi coşurile de evecuare a fumului trebuie să fie izolate şi curățate frecvent de funingine deoarece din cauza temperaturii ridicate aceasta se poate aprinde determinând incendierea acoperişului.
  Menţionăm că pentru stingerea incendiilor intervine de obicei şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriilor, unde acesta există.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

  Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de...

  Cum va fi recuperată materia predată în timpul şcolii online. Profesorii, plătiţi cu 100 de lei pe oră

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute...

  Oficial: Se vor putea semna contracte pe piaţa concurenţială de energie până la sfârșitul lunii iunie

  De la 1 ianuarie 2021, preţul energiei electrice nu mai este reglementat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În acest context,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI