More

  Era să moară în beci, intoxicat cu dioxid de carbon

  Era să moară în beci, intoxicat cu dioxid de carbon

   “Mustul face victime”. Era să-și găsească sfârșitul în beciul gospodăriei după ce, băut fiind, s-a împiedicat pe scări și a rămas blocat minute bune până să fie găsit de familie. Pompierii și medicii au fost solicitați la fața locului prin 112 pentru a fi salvat. Acum, bărbatul se află internat în spital, sub supravegherea medicilor. Aceștia recomandă mare atenție la munca în gospodărie, fiind și cazuri care s-au terminat cu deces.

  Vinul afla în plin proces de fermentație, de cele mai multe ori în beci, face și în acest an victime. De această dată, un bărbat în vârstă de 68 ani a rămas blocat în beci, după ce, într-o clipă de neatenție s-a dezechilibrat și a căzut pe scări. A rămas acolo până a fost găsit de membrii familiei care au solicitat ajutor specializat.

  La fața locului s-au deplasat, pe lângă echipajul medical de la Serviciul de Ambulanță Pașcani, și unul de la Pompieri pentru a scoate victima din beci, aceasta fiind găsită în stare de inconștiență din cauza intoxicației cu monoxid de carbon. În urma intervenției medicale, victima și-a revenit, starea ei fiind stabilă.

  „S-a dirijat de urgență un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță din Pașcani la locul solicitării. Aici a fost găsit un bărbat de 68 ani care a fost extras din beci de un echipaj de Pompeiri. Pacientul prezenta numeroase edeme produse în urma căzăturii, dar și hipotermie, etilism acut, aflat inițial  în comă gradul doi. Evoluția stării de sănătate în urma intervenției medicilor a fost una favorabilă, victima fiind transportată la CPU Pașcani pentru investigații de specialitate.”a declarat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iași.

  Întâmplarea a avut loc luni, 09 octombrie, la orele amiezii, în satul Verșeni din comuna Miroslovești.

  În acest context, specialiștii vin cu câteva sfaturi ce trebuie urmate de cetățeni în perioada fermentării vinului.

  Astfel, nu este recomandată aflarea pe perioade lungi  în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare. Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumânării.

  Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet