More

  LA UN PAS DE MOARTE DIN CAUZA TULBURELULUI

  Array

  LA UN PAS DE MOARTE DIN CAUZA TULBURELULUI

  Atenție la tulburel. În această perioadă mai multe apeluri au fost făcute la 112, victime fiind persoane care au  fost intoxicate cu dioxid de carbon, eliberat de fermentarea mustului. De exemplu, un bărbat din Târgu Frumos a fost salvat de la moarte în ultima clipă. 

  Un bărbat era să moară în beciul din gospodărie, fiind intoxicat cu dioxid de carbon şi alcool etilic. Pompierii și ambulanțierii au fost solicitați la fața locului. Nefericitul moment a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 23.00 la locuința unui bărbat din Târgu Frumos, amplasată pe strada Voluntari.

  „La locul solicitării a fost găsit un bărbat de 47 de ani, inconştient, căzut în beci fiind intoxicat cu CO şi vapori de alcool, se administrează de urgenţă Oxigen de către medicul ambulanţei şi cu ajutorul pompierilor a fost scos din beci.” a declarat purtătorul de cuvânt al S.A.J Iaşi, asistent medical principal Pralea Nicolai.

  După acordarea asistenţei medicale, pacientul a fost transportat conştient, stabil hemodinamic şi respirator la C.P.U . Spitalul Târgu-Frumos pentru investigaţii de specialitate.

  Pentru a evita cazurile de intoxicație cu bioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, pe timpul fierberii mustului, în vederea obținerii vinului, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperi în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilație corespunzătoare; să anunţe pe cineva că vor intra într-o astfel de încăpere; să verifice cantitatea de oxigen din încăperea în care intră, cea mai simplă modalitate de a verifica prezența acestuia într-o încăpere fiind aprinderea unei lumânări – în cazul în care se va stinge, înseamnă că nu există suficient oxigen; să nu intre în încăperea în care există deja o victimă, pentru că este posibil să se intoxice și altcineva; să ceară ajutor, folosind numărul unic de urgenţă 112, în orice astfel de situație.

  Dioxidul de carbon este un gaz otrăvitor, iar caracteristicile acestuia – nu poate fi mirosit, văzut sau gustat, ceea ce face imposibilă detectarea de către corpul uman – , îl fac şi mai primejdios.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI