22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Episcopia Catolică de Iaşi solicită obţinerea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sanitară

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine poziţia Bisericii Catolice din România, care cere ca părinţii să îşi dea acordul înainte ca un copil să poată participa la orele de educaţie sanitară din şcoli.

Demersul vine în urma faptului că în Parlament se află în dezbatere o lege întoarsă de Klaus Iohannis cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Acesta modifică, printre altele, o lege din 2004 şi prevedere ca programele de educaţie sanitară să se facă doar cu acordul scris al părinţilor.

În acest context, fostul episcop-vicar de Iaşi, actualmente arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, IPS Aurel Percă, care este şi preşedintele Comisiei pentru Învăţământ din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România, susţine informarea părinţilor.

„Considerăm că este necesar ca părinţii să fie informaţi cu privire la conţinutul orelor de educaţie sanitară care includ componente de educaţie sexuală. Educaţia copiilor nu începe odată cu programa şcolară, părinţii fiind primii responsabili de transmiterea valorilor către copiii lor. Prin urmare, numai la cererea lor şi respectându-se principiile moral-religioase ale acestora, şcoala le poate pune la dispoziţie astfel de cursuri”, a precizat IPS Aurel Percă.

Acesta spune că la nivelul Bisericii Catolice există o solicitare către reprezentanţii din Parlamentul Românii să fie dezbătută şi adoptată legea în aceeaşi formă şi să se adopte acele modificări impuse anul trecut, prin care părinţii să îşi dea acordul scris pentru programele de educaţie sanitară care includ componente de educaţie sexuală.

„Există, de altfel, un precedent al acordului scris al părinţilor şi în cazul orelor de religie. Constituţia României garantează dreptul oricărui părinte de a-şi forma copiii conform convingerilor lor etice şi religioase. Cum putem pregăti generaţia tânără pentru perioada post-Covid-19, în care sunt necesare simţul civic şi solidaritatea?”, a completat ÎPS Aurel Percă.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow