More

  EON a inchis din nou gazul la RAGCL. Pascanenii au ramas fara apa calda si caldura

  Array

  Pascanenii au ramas din nou fara apa calda si caldura. EON a inchis astazi, din nou, robinetele de gaz la centralele termice ale RAGCL ului pe motiv ca nu a achitat suma solicitata si planificata pentru luna octombire. Anuntul a fost facut astazi in sedinta Consiliului Local, chiar de catre directorul regiei in contextul prezentanrii unui raport de activitate.
  Pentru deblocarea situatiei edilul municipiului a propus o noua rectificare bugetara. Au fost luate 500.000 lei din banii alocati pentru repararea si asfaltarea strazilor pentru a fi dati, in avans, regiei locale de termificare pentru subventie la caldura. Cu acesti bani ar urma sa fie achitate datoriile asumate pentru luna octombrie, asa incat EON sa reia furnizarea gazului.
  Primarul Dumitru Pantazi a mai solicitat conducerii regiei sa caute un alt furnizor de gaz pentru a evita inca o intrerupe a caldurii. Asta deoarece EON face presiuni pentru ca RAGCL sa achite cat mai repede cele 1,1 milioane de lei restate adunate anii trecuti, pentru neachitarea facturilor.
  In acelasi context context, vicepresedintele ANRS, Bogdan Alexa a anuntat ca administratiile locale au posibilitatea sa faca imprumuturi de la Trezoreria Statului pentru achitarea datoriilor.
  Varianta unui nou imprumut nu a fost agreata de alesii locali din cauza situatiei financiare delicate in care se afla regia. Edilul municipiului a atras atentia ca nu mai pot fi imprumutati bani fara sa fie dati inapoi, asa cum s-a intamplat cu imprumutul BERD.
  Mentionam ca RAGCL Pascani mai are doar cca 3500 de abonati la sistemul centralizat de incalzire si datorii de aproape 40 de milioane de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI