More

  Englezii ne promit educatie si recreere. Noi punem banii , cladirea si terenul, ei vin cu experienta

  Array

  Englezii insista sa isi faca o tabara in Pascani pentru a ne invata cum sa ne recreem in natura. Nu cu bani din buzunarul lor ci folosind resursele publcie ale comunitatii noastre. Proiectul a fost prezentat astazi alesilor locali, de reprezentantii Organizatiei Europene pentru Ajutorarea Copiilor, din Marea Britanie, dupa ce, in timpul fostei legislaturi a fost respins cu votul majoritatii consilierilor de atunci.
  Ei au sustinut ca doresc sa infiinteze la Pascani un Centru Educational si de Recreere pe amplasamantul Scolii Ion Creanga din Fantanele. Mai exact, clarirea de curand reabilitata cu bani europeni dar si terenul scolii, cca 3 ha ar urma sa fie puse la dispozitia englezilor, cu titlu gratuit, petru o perioada de zeci de ani de zile.

  Mai mult cea mai mare parte din cheltuielile de intretinere si functionare ar urma sa fie asumate de Primaria Pascani in calitate de fondator al unei asociatii, care ar urma sa fie special infiintata pentru administrarea acestui centru.

  Suspiciuni si interese

  Initial, din asociatie urmau sa faca parte o serie de persoane fizice din Mare Britanie si Pascani printre care si fostul primar Grigore Craciunescu. Acesta a participat la intalnirea de astazi si a avut un schimb de pareri cu primarul Dumitru Pantazi si consilierii PSD.

  Acum, s-a renuntat la acesta idee avand in vedere suspiciunile care au aparut privind instrainarea patrimoniului public. De asemenea s-a renuntat si la locatia propusa initial pe motiv ca locul respectiv a fost si trebuie sa ramana al scolii . S-a ajuns la concluzia sa fie cautata o alta locatie, un exemplu in acest sens fiind casa de protocol de la Valea Seaca.

  Nici de acesta data alesii locali nu au dat un raspuns concret initiatorilor proiectului. Subiectul va fi rediscutat, cel mai probabil, in urmatoarea sedinta a Consiliului Local de la sfarsitul acestei luni.

  Mentionam ca englezii au incercat sa implementeze acelasi proiect si in comuna Stolniceni Prajescu. Din motive mai putin cunoscute administratia locala a refuzat parteneriatul cu acesta asociatie .

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ce trebuie sa facem pentru a incasa o pensie de 4.000 de lei. Valoarea cotizatiilor lunare in functie de varsta

  Banii pusi deoparte de acum pentru perioada cu par carunt iti pot face viata mult mai usoara la batranete, dar pentru acest lucru vei...

  Lista actualizată a regulilor de intrare în țările europene și a restricțiilor de călătorie impuse românilor

  Numeroase state europene restricționează într-un fel sau altul circulația românilor pe teritoriul acestora sau impun condiții specifice pentru intrarea în țară, în contextul pandemiei:...

  Drama rudelor care nu mai ştiu nimic de pacienţii internaţi cu noul coronavirus

  La zece luni de la începutul pandemiei, uităm de victimele colaterale ale bolii. Rudele pacienţilor acuză cadrele medicale că nu reuşesc să obţină informaţii...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI