More

  Englezii ne promit educatie si recreere. Noi punem banii , cladirea si terenul, ei vin cu experienta

  Array

  Englezii insista sa isi faca o tabara in Pascani pentru a ne invata cum sa ne recreem in natura. Nu cu bani din buzunarul lor ci folosind resursele publcie ale comunitatii noastre. Proiectul a fost prezentat astazi alesilor locali, de reprezentantii Organizatiei Europene pentru Ajutorarea Copiilor, din Marea Britanie, dupa ce, in timpul fostei legislaturi a fost respins cu votul majoritatii consilierilor de atunci.
  Ei au sustinut ca doresc sa infiinteze la Pascani un Centru Educational si de Recreere pe amplasamantul Scolii Ion Creanga din Fantanele. Mai exact, clarirea de curand reabilitata cu bani europeni dar si terenul scolii, cca 3 ha ar urma sa fie puse la dispozitia englezilor, cu titlu gratuit, petru o perioada de zeci de ani de zile.

  Mai mult cea mai mare parte din cheltuielile de intretinere si functionare ar urma sa fie asumate de Primaria Pascani in calitate de fondator al unei asociatii, care ar urma sa fie special infiintata pentru administrarea acestui centru.

  Suspiciuni si interese

  Initial, din asociatie urmau sa faca parte o serie de persoane fizice din Mare Britanie si Pascani printre care si fostul primar Grigore Craciunescu. Acesta a participat la intalnirea de astazi si a avut un schimb de pareri cu primarul Dumitru Pantazi si consilierii PSD.

  Acum, s-a renuntat la acesta idee avand in vedere suspiciunile care au aparut privind instrainarea patrimoniului public. De asemenea s-a renuntat si la locatia propusa initial pe motiv ca locul respectiv a fost si trebuie sa ramana al scolii . S-a ajuns la concluzia sa fie cautata o alta locatie, un exemplu in acest sens fiind casa de protocol de la Valea Seaca.

  Nici de acesta data alesii locali nu au dat un raspuns concret initiatorilor proiectului. Subiectul va fi rediscutat, cel mai probabil, in urmatoarea sedinta a Consiliului Local de la sfarsitul acestei luni.

  Mentionam ca englezii au incercat sa implementeze acelasi proiect si in comuna Stolniceni Prajescu. Din motive mai putin cunoscute administratia locala a refuzat parteneriatul cu acesta asociatie .

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp