18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Englezii ne promit educatie si recreere. Noi punem banii , cladirea si terenul, ei vin cu experienta

Englezii insista sa isi faca o tabara in Pascani pentru a ne invata cum sa ne recreem in natura. Nu cu bani din buzunarul lor ci folosind resursele publcie ale comunitatii noastre. Proiectul a fost prezentat astazi alesilor locali, de reprezentantii Organizatiei Europene pentru Ajutorarea Copiilor, din Marea Britanie, dupa ce, in timpul fostei legislaturi a fost respins cu votul majoritatii consilierilor de atunci.
Ei au sustinut ca doresc sa infiinteze la Pascani un Centru Educational si de Recreere pe amplasamantul Scolii Ion Creanga din Fantanele. Mai exact, clarirea de curand reabilitata cu bani europeni dar si terenul scolii, cca 3 ha ar urma sa fie puse la dispozitia englezilor, cu titlu gratuit, petru o perioada de zeci de ani de zile.

Mai mult cea mai mare parte din cheltuielile de intretinere si functionare ar urma sa fie asumate de Primaria Pascani in calitate de fondator al unei asociatii, care ar urma sa fie special infiintata pentru administrarea acestui centru.

Suspiciuni si interese

Initial, din asociatie urmau sa faca parte o serie de persoane fizice din Mare Britanie si Pascani printre care si fostul primar Grigore Craciunescu. Acesta a participat la intalnirea de astazi si a avut un schimb de pareri cu primarul Dumitru Pantazi si consilierii PSD.

Acum, s-a renuntat la acesta idee avand in vedere suspiciunile care au aparut privind instrainarea patrimoniului public. De asemenea s-a renuntat si la locatia propusa initial pe motiv ca locul respectiv a fost si trebuie sa ramana al scolii . S-a ajuns la concluzia sa fie cautata o alta locatie, un exemplu in acest sens fiind casa de protocol de la Valea Seaca.

Nici de acesta data alesii locali nu au dat un raspuns concret initiatorilor proiectului. Subiectul va fi rediscutat, cel mai probabil, in urmatoarea sedinta a Consiliului Local de la sfarsitul acestei luni.

Mentionam ca englezii au incercat sa implementeze acelasi proiect si in comuna Stolniceni Prajescu. Din motive mai putin cunoscute administratia locala a refuzat parteneriatul cu acesta asociatie .

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow