15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Englezii ne promit educatie si recreere. Noi punem banii , cladirea si terenul, ei vin cu experienta

Englezii insista sa isi faca o tabara in Pascani pentru a ne invata cum sa ne recreem in natura. Nu cu bani din buzunarul lor ci folosind resursele publcie ale comunitatii noastre. Proiectul a fost prezentat astazi alesilor locali, de reprezentantii Organizatiei Europene pentru Ajutorarea Copiilor, din Marea Britanie, dupa ce, in timpul fostei legislaturi a fost respins cu votul majoritatii consilierilor de atunci.
Ei au sustinut ca doresc sa infiinteze la Pascani un Centru Educational si de Recreere pe amplasamantul Scolii Ion Creanga din Fantanele. Mai exact, clarirea de curand reabilitata cu bani europeni dar si terenul scolii, cca 3 ha ar urma sa fie puse la dispozitia englezilor, cu titlu gratuit, petru o perioada de zeci de ani de zile.

Mai mult cea mai mare parte din cheltuielile de intretinere si functionare ar urma sa fie asumate de Primaria Pascani in calitate de fondator al unei asociatii, care ar urma sa fie special infiintata pentru administrarea acestui centru.

Suspiciuni si interese

Initial, din asociatie urmau sa faca parte o serie de persoane fizice din Mare Britanie si Pascani printre care si fostul primar Grigore Craciunescu. Acesta a participat la intalnirea de astazi si a avut un schimb de pareri cu primarul Dumitru Pantazi si consilierii PSD.

Acum, s-a renuntat la acesta idee avand in vedere suspiciunile care au aparut privind instrainarea patrimoniului public. De asemenea s-a renuntat si la locatia propusa initial pe motiv ca locul respectiv a fost si trebuie sa ramana al scolii . S-a ajuns la concluzia sa fie cautata o alta locatie, un exemplu in acest sens fiind casa de protocol de la Valea Seaca.

Nici de acesta data alesii locali nu au dat un raspuns concret initiatorilor proiectului. Subiectul va fi rediscutat, cel mai probabil, in urmatoarea sedinta a Consiliului Local de la sfarsitul acestei luni.

Mentionam ca englezii au incercat sa implementeze acelasi proiect si in comuna Stolniceni Prajescu. Din motive mai putin cunoscute administratia locala a refuzat parteneriatul cu acesta asociatie .

Orizont.info

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...