More

  Energie verde la Targu Frumos. Parcul fotovoltaic a inceput sa produca bani

  Array

  Energia solara a devenit noul Eldorado pentru investitori. O firma greceasca a construit in Targu-Frumos primul parc fotovoltaic din judet, care, de curand a inceput sa produca energie verde. SC Montana Endless Energy SRL a investit 1.6 milioane de euro in 40 de panouri solare intinse pe o suprafata de 20.000 mp, teren concesionat de Primaria Orasului Targu –Frumos. Parcul, situat pe strada Petru Rares, la iesire din oras, are o capacitate proiectata de 1MW, insa in prezent energia este stocata. Va putea fi valorificata in curand, dupa ce se va face bransarea la Sistemul Energetic National, care distribuie curentul electric in toata Romania. Primaria Targu Frumos va beneficia de 1.5% din energia produsa, bani care, conform spuselor primarului Ionel Vatamanu, vor ajunge in Bugetul Local.

  Durata asocierii este de 30 ani de la semnarea contractului, cu posibilitatea prelungirii si extinderea capacitatii de producere a energie, daca sunt de acord ambele partii. In aceste conditii, Vatamanu a precizat ca daca proiectul va avea succes, intentioneaza sa mai concesioneze inca o suprafata de teren in apropiere pentru marirea capacitatii parcului la aproximativ 2-3 MW.

  Locuitorii orasului au pareri diferite despre noua investitie. Unii nici macar nu stiu cum se va folosi si ce beneficii poate aduce, iar altii cred ca este o sursa de venit in plus care va ajuta la dezvoltarea orasului.
  Mentionam ca lucrarile au inceput la sfarsitul anului trecut si s-au finalizat in primavara acestui an, iar din primele prognoze parcul ar trebui sa produca circa 10.000 MW/an.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet