-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Energia electrică se scumpește de la 1 iulie. Situația în zona Moldovei

Prețurile la energia electrică furnizată în regim de serviciu universal de către marii furnizori Enel, CEZ, Electrica și E.On, deci cele plătite încă de multe milioane de consumatori casnici, cresc de la iulie, ca urmare a scumpirii accentuate a energiei electrice în piață.

Moldova (Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui)

Furnizorul tradițional este E.On Energie. Noul preț al energiei active este de 0,375 lei/kWh, în creștere de la 0,34 lei/kWh. Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,81 lei/ kWh. Scumpire de 5,2%.

Comparațiile de mai sunt sunt făcute fără a se lua în calcul micile discounturi făcute de furnizori până la 30 iunie. Aceste prețuri vor fi plătite, începând cu 1 iulie, de către cei care sunt încă în serviciu universal deci nu au făcut, și nici nu fac până la 30 iunie o alegere, fie a unei oferte concurențiale a vechiului furnizor, fie a unui furnizor nou.

Majorările nu îi vor afecta pe clienții care au semnat deja un contract concurențial, fie cu furnizorul actual, fie cu altul. În general aceste contracte sunt semnate pe un an, perioada în care prețul rămâne fix.

Clienți casnici care nu doresc să plătească acele prețuri trebuie să știe că au oricând opțiunea de a semna un nou contract cu furnizorul lor, sau a alege un alt furnizor. Gratuit și în 21 de zile.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow