22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Emoții și lacrimi la întâlnirea de 50 ani a promoției ’66 de la Colegiul Național “Mihail Sadovenu” Pașcani

  Ultimele știri

  “Emoţii ca la BAC” sau “M-au întinerit 50 ani” sunt doar câteva dintre expresiile auzite astăzi pe holul Colegiului Mihail Sadovenu din Paşcani cu ocazia întâlnirii după 50 de ani de la terminarea liceului. Cu ochii în lacrimi şi vizibil emoţionaţi, foştii elevi, acum oameni în toată firea au spus prezent la strigarea catalogului.

  Întâlnire după 50 ani de la absolvire azi, 13 mai la Colegiul Naţional ”M.Sadoveanu” din Paşcani. Generaţia anului 1966 alcătuită din elevi şi cadre didactice, în frunte cu directorul unităţii de învăţământ din acea perioadă, Neculai Buruiană, s-au reunit începând cu ora 9.30 în sala de sport pentru a depăna amintiri dar şi pentru a spune, poate, pentru ultima dată “Prezent” la strigarea catalogului.

  Unii dintre absolvenţi au venit şi din alte judeţele ale ţării. Este şi cazul acestui bărbat, Dumitru Moglan venit din Brăila. El ne mărturiseşte că l-au copleşit emoţiile pe care le compară cu cele simţite în perioada Bacalaureatului. Pe o parte dintre colegi nu îi mai recunoaşte, însă pentru alţii parcă nu a trecut timpul.

  Cu aceleaşi emoţii şi sentimentul de întinerire îi întâmpina şi directorul unităţii de învăţământ din acea perioadă, ajuns acum la venerabila vârstă de 95 ani. Neculai Buruiană este mândru de elevii săi, cărora le-a fost mentor 3 ani.

  După strigarea catalogului, absolvenții au primit flori şi au rămas câteva ore pentru a depăna amintiri din vremea liceului, dar şi pentru a povesti întâmplări memorabile din perioada în care au început să lucreze sau despre familie.

  Menţionăm că generaţia anilor 1966 a avut 5 clase de liceu. Profesorii care au fost astăzi alături de absolvenţi au fost Constantin Ţapu, Alexandra Ivanovici, Eleonora Lupu, Florenţa Amariei, dir. Neculai Buruiană, Clarisa Ciopraga şi Lucreţia Herghelegiu. Fiecare grupa era formată din aproape 40 de elevi, numărul total al acestora fiind de 188. Din păcate o parte dintre ei nu mai trăiesc, iar alţii, din cauza problemelor de sănătate nu au reuşit să ajungă.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet