16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Emoții și lacrimi la întâlnirea de 50 ani a promoției ’66 de la Colegiul Național “Mihail Sadovenu” Pașcani

“Emoţii ca la BAC” sau “M-au întinerit 50 ani” sunt doar câteva dintre expresiile auzite astăzi pe holul Colegiului Mihail Sadovenu din Paşcani cu ocazia întâlnirii după 50 de ani de la terminarea liceului. Cu ochii în lacrimi şi vizibil emoţionaţi, foştii elevi, acum oameni în toată firea au spus prezent la strigarea catalogului.

Întâlnire după 50 ani de la absolvire azi, 13 mai la Colegiul Naţional ”M.Sadoveanu” din Paşcani. Generaţia anului 1966 alcătuită din elevi şi cadre didactice, în frunte cu directorul unităţii de învăţământ din acea perioadă, Neculai Buruiană, s-au reunit începând cu ora 9.30 în sala de sport pentru a depăna amintiri dar şi pentru a spune, poate, pentru ultima dată “Prezent” la strigarea catalogului.

Unii dintre absolvenţi au venit şi din alte judeţele ale ţării. Este şi cazul acestui bărbat, Dumitru Moglan venit din Brăila. El ne mărturiseşte că l-au copleşit emoţiile pe care le compară cu cele simţite în perioada Bacalaureatului. Pe o parte dintre colegi nu îi mai recunoaşte, însă pentru alţii parcă nu a trecut timpul.

Cu aceleaşi emoţii şi sentimentul de întinerire îi întâmpina şi directorul unităţii de învăţământ din acea perioadă, ajuns acum la venerabila vârstă de 95 ani. Neculai Buruiană este mândru de elevii săi, cărora le-a fost mentor 3 ani.

După strigarea catalogului, absolvenții au primit flori şi au rămas câteva ore pentru a depăna amintiri din vremea liceului, dar şi pentru a povesti întâmplări memorabile din perioada în care au început să lucreze sau despre familie.

Menţionăm că generaţia anilor 1966 a avut 5 clase de liceu. Profesorii care au fost astăzi alături de absolvenţi au fost Constantin Ţapu, Alexandra Ivanovici, Eleonora Lupu, Florenţa Amariei, dir. Neculai Buruiană, Clarisa Ciopraga şi Lucreţia Herghelegiu. Fiecare grupa era formată din aproape 40 de elevi, numărul total al acestora fiind de 188. Din păcate o parte dintre ei nu mai trăiesc, iar alţii, din cauza problemelor de sănătate nu au reuşit să ajungă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow