-6.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Emoţii mari la Iaşi pentru 6.000 de elevi. Astăzi, prima probă a Evaluării Naţionale

La nivelul judeţului Iaşi, în vederea susţinerii probelor pentru prima sesiune a examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, s-au înscris 6.031 de elevi, 6.030 din seria curentă şi 1 elev din seriile anilor anteriori, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean. Prima probă a examinării va avea loc astăzi, la limba şi literatura română, apoi pe 24 iunie la matematică, iar pe 25 iunie la limba maternă.

Conform cifrelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, sunt 2.987 de elevi înscrişi din mediul rural şi 3.044 din mediul urban, vor fi 170 de centre de examen, dintre care 117 în mediul rural şi 56 în urban. Pentru corectarea tezelor vor fi organizate la Iaşi cinci centre de evaluarea, în comisiile specifice fiind înscrise peste 2.000 de cadre didactice.

În acest an, noutatea este că absolvenţii claselor a VIII-a au învăţat după un curriculum nou care este realizat după programa de examen. Subiectele sunt construite după modelul PISA şi sunt organizate, la toate disciplinele, într-o broşură de 10 pagini care include atât cerinţele, cât şi spaţiile pentru rezolvarea acestora. Conform calendarului, pe 29 iunie vor fi afişate rezultatele, iar pe 4 iulie se vor şti cifrele finale, după contestaţii.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow