More

  Emotii la prima simulare de la Evaluarea Nationala. Subiecte mai usoare decat semestrul trecut

  Array

  simulari

  Sute de elevi de clasa a VIII-a au trecut astazi prin emotii mari, la prima proba de simulare pentru Evaluarea Nationala. Majoritatea dintre ei au iesit din salile de clasa fericiti, pentru ca subiectele li s-au parut usoare.

  Proba la Limba si Literatura Romana a fost cea care a deschis simularile de anul acesta pentru elevii pascanenii din clasa terminala de la gimnaziu. Examenul a inceput la ora 09:00, iar salile de clasa au fost supravegheate cu camere video. Majoritatea elevilor au precizat ca subiectele au fost usoare, asta pentru ca s-au pregatit intens pentru a obtine cele mai bune note.

  Sabina, eleva in clasa a VIII-a A, la Colegiul National Mihail Sadoveanu Pascani spera la o nota mai mare la simularile din acest semestru. Ea a precizat ca a invatat foarte mult, pentru a avea rezultate pe masura.

  Conducerea scolii va trimite toate lucrarile la Iasi, la centrul zonal, acolo unde se vor corecta de catre o comisie de specialitate. Rezultatele se vor afisa pe 7 martie.

  Maine, 19 februarie, elevii vor da simulare la Matematica. Mentionam ca potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, media de la Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 75% la admiterea de la liceu, iar restul de 25% vor fi notele obţinute în clasele V-VIII.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI