24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Emoții la Evaluarea Națională. Aproape o sută de candidați la Școala Iordache Cantacuzino din Pașcani și structurile aferente

Elevii claselor a VIII-a au început luni, 14 iunie, examenele de la Evaluare Națională. Prima probă a fost la limba și literatură română. La Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino, locația din cartierul Fântânele, părinții și prietenii elevilor au așteptat cu sufletul la gură, ieșirea candidaților. Unii dintre ei mai relaxați, alții stresați deja pentru următoarea proba.

Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pe un fragment din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran și unul din „Frânturi din viața lui Delavrancea” de Cella Delavrancea. La ultimul subiect au avut de scris un eseu despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță.

La Școala Cantacuzino, împreună cu structurile Blăgești și Lunca, au fost aproape o sută de elevi înscriși pentru Evaluarea Națională.

Următoarea proba va fi la Matematică, pe 16 iunie.

Primele rezultate, cele de dinaintea contestațiilor, se vor anunța pe data de 23 iunie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe data de 30 iunie.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow