18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Emoţii după jumătate de veac de la terminarea şcolii. Absolvenţii şcolii de la Ruginoasa s-au revăzut în cadru festiv

  Ultimele știri

  Întâlnirile colegiale au fost, sunt şi vor rămâne mereu prilej de bucurie şi de mare emoţie. Când participi la o întâlnire după 50 de ani de la absolvire este ceva special. Fiecare participant povesteşte despre carieră şi familie.

  Materialul video in cadrul stirilor INFOBIT de luni, 16 mai.

  Sâmbătă dimineaţa, 14 mai, la Şcoala Gimnazială din Ruginoasa, câţiva din foştii elevii ai generatiei 1966-1967 s-au întâlnit. Lacrimi, emoţie, sentimente de mult uitate au fost retrăite de către foştii elevi care astăzi depăşesc vârsta de 65 ani. S-au intalnit, s-au strans in brate, au depănat amintiri şi au vorbit ore întregi despre ce făceau in acea perioada. Au adus in discutie si ca atunci scoala era scoala, se invata si exista frica de profesor si parinte. Acum, elevii sunt prea ocupati de tehnologie si nu prea mai pun accent pe carte.

  Doamnele, frumos îmbrăcate, aranjate şi parfumate s-au aşezat în bănci lângă colegii din timpul şcolii. Si pentru ca multi dintre ei nu s-au revazut de ani de zile nici se mai recunosteau. Au fost bucurosi ca au reusit sa se intalneasca si spera sa o faca si de acum incolo.

  Diriginta de atunci, profesor Eugenia Huțanu a dtrigat catalogul. Cei prezenţi au primit câte o diplomă şi floare. A fost prezentat si un caiet de teza, doar ca cel caruia ii apartinea nu mai este printre noi. 

  A fost si un moment istoric dedicat construirii scolii mai ales ca recent s-au sarbatorit 150 de ani de invatamant.

  Organizatorul evenimentului a fost Dănilă Petru, fost elev al scolii. Fostii absolventi au fost intampinati de actualii elevi imbracati in haine populare. Menționăm că cei mai mulți elevi au fost în comună, 1.500 în anul 1963.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet