18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Eminescu sărbătorit de elevi și profesori

  Ultimele știri

  Eminescu a fost sărbătorit şi de elevii din Paşcani. Pentru a marca ziua naşterii poetului naţional şcolarii au recitat poezii, au transpus versurile scriitorului pe linie melodică dar au pregătit şi parodii sau prezentări în imagini cu viaţa acestuia.

  Elevii de la şcolile din Municipiu au pregătit diferite activităţi culturale prin care să comemoreze ziua marelui poet naţional Mihai Eminescu.
  Astfel, la Colegiul Mihail Sadoveanu aproximativ 30 de şcolari din cercul de lectură al şcolii Ex- Libris au recitat versuri din opera poetului, dar au făcut şi o şedinţa dedicată poeziei eminesciene.

  La ora 13:00 în cancelarie grupul vocal al colegiului coordonat de bibliotecarul şcolii Maria Iacob au interpretat pe acorduri muzicale creaţii eminesciene în special poezii de dragoste.
  S1450006
  Şi elevii de la Liceul Mihai Busuioc au pregătit momente speciale pentru a comemora 166 de ani de la naşterea luceafărului românesc. Liceeni coordonaţi de profesoarele catedrei de Limba Română au organizat manifestarea culturală “Eminescu – Legenda sufletului românesc” unde prezentarea momentelor importante din viaţa poetului s-au împletit cu parodii şi dansuri pe versurile acestuia.

  Naşterea poetului român a fost celebrată în mai toate şcolile şi instituţiile culturale.
  Amintim că din 2011 ziua naşterii poetului Mihai Eminescu este declarată Ziua Culturii Naţionale printr-un proiect adoptat pe 16 noiembrie 2010.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet