More

  Elicopterul SMURD intervine atunci când nu te aștepți

  Array

  Elicopter smurdDe multe ori, interventiile elicopterului SMURD ridica mari semne de intrebare vizavi de caracterul de urgenta al cazurilor preluate. O astfel de situatie s-a intamplat in cursul zilei de ieri, cand aparatul a fost directionat la un accident din Halaucesti iar mai apoi la un copil, cazut dintr-o caruta.

  La primul caz, pe buna dreptate, dispecerii serviciului de urgenta 112, au trimis elicopterul deoarece cei aflati la fata locului au declarat ca este vorba despre un eveniment rutier mortal. Insa, odata ajunsi in zona, medicii SMURD nu au facut decat sa urce pacientul pe o targa iar mai apoi sa il dea jos pentru a fi preluat de Serviciul de Ambulanta Pascani, deoarece mopedistul nu era grav accidentat.

  Oamenii prezenti la accident au ramas fara cuvinte cand au vazut ca personalul medical venit de la Iasi, transferau victima cand pe o targa cand pe alta.

  Insa, situatia cea mai iesita din comun a avut loc la cateva minute dupa ce elicopterul a plecat gol, de la accident.

  In acelasi timp, in care se intervenea la Halaucesti, Statia de Ambulanta Pascani a fost solicitata sa intervina la Ruginoasa, dupa ce un copil, in varsta de 3 ani a cazut dintr-o caruta.

  Deoarece starea baietelului nu era grava, la fata locului a fost directionat un echipaj de ambulanta tip B, cu asistent. Dupa ce a preluat micul pacient, soferul de pe autosanitara a primit o solicitare neobisnuita de la dispeceratul din Iasi. Acestuia i s-a cerut sa se indrepte inspre orasul Targu Frumos, pentru ca baietelul sa fie preluat de elicopter.

  Desi, personalul medical de pe ambulanta a explicat ca nu este nevoie ca victima sa fie transportata cu elicopterul, circulatia rutiera in localitatea Costesti a fost oprita iar aparatul a aterizat si l-a preluat pe micut.

  Potrivit, sefului SMURD Iasi, medicul Diana Cimpoesu, starea copilului era grava si de aceea a necesitat transferul cu elicopterul, lucru infirmat de cei care lucreaza pe ambulanta.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet