Guvernul României a adoptat în şedinţa de pe 4 februarie, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea articolului din Legea educaţiei naţionale cu privire la decontarea navetei pentru elevi.

Astfel, prin modificările aduse, ordonanţa deblochează decontarea navetei şi o reglementează, elevii nemaifiind nevoiţi să pună la dispoziţie un abonament pentru transportul public cum era specificat iniţial pentru decont, ci pot face această dovadă şi prin alte documente.

De această ordonanţă beneficiază elevii de la nivel liceal care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, iar numărul acestora la nivelul judeţului este unul dintre cele mai mari la nivel naţional, conform unui raport al Băncii Mondiale în anul 2018.

Astfel, judeţul Iaşi se află după judeţele Botoşani şi Vaslui, primele în ceea ce priveşte nivelul de inaccesibilitate la transport, dar la un nivel apropiat de judeţe precum Bacău, Vrancea, Neamţ sau Suceava. La nivel naţional, conform raportului Băncii Mondiale, există aproape 430.000 de elevi navetişti în cele peste 6.700 de unităţi analizate, şcoli aflate în aproximativ 2.600 de localităţi din cele 3.186 existente în România.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider