23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Elevii vor să schimbe structura anului școlar

Elevii vor să schimbe structura anului școlar

Elevii au un cuvânt de spus și mai ales au fapte de dovedit. Reprezentanții Consiliilor Elevilor din România și-au dat întâlnire zilele trecute unde au discutat despre cum ar trebui să arate structura anului școlar, lipsa manualelor dar și despre organizarea transparentă și riguroasă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și inspector școlar. Din partea județului Iași au participat și elevi pășcăneni, unul dintre ei fiind ales în funcția de secretar executiv al departamentului de educație și comunicare – relații externe.

În perioada 3-6 februarie 2017, reprezentanții elevilor s-au întrunit în cadrul celei de-a XXII-a Adunări Generale a Consiliului Național al Elevilor la Râmnicu Vâlcea pentru a dezbate subiectele actuale de interes general privind învățământul preuniversitar din România, au organizat alegerile pentru viitoarea conducere a unicei structuri reprezentative a elevilor la nivel național și au întocmit un raport privind starea sistemului de învățământ din perspectiva elevilor.

Adunarea Generală a adoptat o poziție prin care solicită ca vacanța de vară să înceapă pe 1 iunie, iar anul școlar pe 1 septembrie. Reprezentanții elevilor propun această modificare pentru a echivala numărul de săptămâni ale semestrelor, astfel încât vacanța de iarnă să fie extinsă cu o săptămână. Aceștia opinează că schimbarea ar fi bine-venită în contextul sărbătorilor legale din această perioadă, cât și eventualelor condiții meteorologice nefavorabile întâlnite pâna acum, care pot fi evitate pentru a nu cauza ulterior probleme ce pot afecta buna desfășurare a actului educațional.

Alte discuții esențiale au făcut referire la situația problematică a manualelor școlare, rămase încă neactualizate.

Amintim că de astăzi, 13 febraurie a început al doilea semestru, iar anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow