More

  Elevii vor beneficia de programul „fructe proaspete”

  Array

  Guvernul a decis să extindă şi la preşcolarii din grădiniţe de stat şi particulare acreditate programul de încurajare a consumului de fructe proaspete, adoptând în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă în acest sens, costurile extinderii acestui program fiind de 13 milioane lei în 2016-2017.

  În prezent, grupul-ţintă al Programului include elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat, extins ulterior şi la elevii din clasa pregătitoare.

  Decizia de extindere a programului care face parte din Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei se aplică începând cu anul şcolar 2016-2017, iar prin această măsură Executivul vrea să încurajeze consumul de fructe proaspete de către copii, pentru conştientizarea de către aceştia a beneficiilor unei alimentaţii sănătoase bazată pe consumul de fructe proaspete.

  „Pe termen lung, implementarea acestui program, la o vârstă la care se formează obiceiurile alimentare, poate contribui la reducerea cheltuielilor destinate diferitelor afecţiuni cauzate de o alimentaţie nesănătoasă. Pe de altă parte, măsura elimină inechităţile şi discriminarea dintre preşcolari şi şcolarii care urmează cursuri în aceleaşi unităţi de învăţământ. Programul este destinat tuturor copiilor din grupul ţintă, indiferent de statutul social”, precizează Guvernul printr-un comunicat de presă.

  În acelaşi timp, decizia reprezintă totodată o oportunitate pentru sectorul românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare. Fondurile necesare extinderii programului către preşcolari, pentru anul şcolar 2016-2017, sunt în valoare de aproximativ 13 milioane lei, reprezentând efort financiar exclusiv al bugetului de stat.

  În anul şcolar 2016-2017, numărul total al preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore este de 347.908, iar limita valorii zilnice este de 0,37 lei/preşcolar. Limita valorică cuprinde preţul integral de achiziţie a fructelor proaspete, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, după caz.

  Sursa – oradeiasi.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Focar de COVID-19 la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani

  Virusul COVID 19 a ajuns si intr-o sectie destinata copiilor de la Spitalul Municipal de Urgente Pascani. Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat...

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp